SMÅ JOBS MED MENING

Aalborg kommune raskmelder syge – til gengæld giver de “små jobs med mening”

Dermed ikke sagt at små jobs ikke giver mening. For det kan de godt. Men bare ikke for syge, som kommunen med et pennestrøg har vurderet raske.

Jeg bistår en kvinde, som i 2016 blev sygemeldt med stress og depression. Efter 22 uger raskmeldte Aalborg Kommune hende uden partshøring, skriftlig afgørelse og klagevejledning. I sagen står det såmænd noteret som “efter aftale”.

Kommunen så dermed bort fra lægeattesten, der beskrev alvorlig stress og depression. Lægen skrev ligeledes i attesten, at der burde overvejes fleksjob eller lign.

Det valgte Aalborg Kommune at ignorere.

Med kommunens raskmelding røg hun i det “sorte hul”, overladt til ægtefælleforsørgelse – altså uden at være rask.

Det sorte hul, som daværende beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen ellers lukkede med sygedagpengereformen i 2014.

Et halvt år efter kommunens raskmelding, blev hun skilt og måtte leve af formue indtil den slap op.

I december 2018 overgik hun til kontanthjælp, først som jobparat og efterfølgende som aktivitetsparat undtaget 225 timers reglen pga. helbredet. Hun fik en karensperiode på 6 måneder, hvorefter kontanthjælpen ville ophøre pga. formue. (pensionsopsparing)

På trods af at hun står registreret som aktivitetsparat, undtaget 225 timers reglen, og at psykologen har vurderet, at hun max kan arbejde 10 timer om ugen i en praktik med henblik på afklaring af arbejdsevne, som administrativ medarbejder, så sender Aalborg kommune hende ud i “SMÅ JOBS MED MENING” på 15 ordinære timer om ugen – som trappevasker.

Der er ingen virksomhedskonsulent tilknyttet, og reelt set er der langt fra tale om “afklaring” af arbejdsevne.

Så er der vitterlig tale om små jobs med MENING… Eller er der egentlig bare tale om misbrug og udnyttelse af sårbare syges billige arbejdskraft?

Jeg er nu kommet på sagen, og der er i høj grad brug for at iføre sig den Gule Førertrøje.

Vi har derfor haft et møde med teamleder og sagsbehandler, hvor jeg gjorde det meget klart, at jeg fandt sagsbehandlingen under al kritik. De beklagede!

Beklagelsen ændrer bare ikke på, at hun om halvanden uge mister kontanthjælpen, og skal leve af de 10 – 15 ordinære timer om ugen som trappevasker – og sin pensionsopsparing.

At miste sit forsørgelsesgrundlag fjerner ikke stress – tværtimod. Hun har netop fået konstateret forhøjet blodtryk, hvorfor der nu også er tale om forværring af helbredet.

Aalborg kommune har intet mindre svigtet massivt i denne her sag og samtlige ansvarlige står én efter én klar ved håndvasken….

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

RASKMELDT AF JOBCENTRET: ARKITEKT MÅTTE BO I TELT I OTTE ÅR.

I april blev jeg kontaktet af en alvorlig sygdomsramt kvinde, Anne på 56 år og uddannet arkitekt. Hendes sag var netop blevet genoptaget i jobcentret med hjælp fra en borgerrådgiver, men Anne var fyldt med mistillid. Og det forstår jeg godt! I 2014 blev Anne nemlig raskmeldt af samme jobcenter, selvom hun var alvorlig syg

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Indkøbskurv
Scroll til toppen
error: Alert: Indholdet er beskyttet !!