PRIVATLIVS & COOKIEPOLITIK

Sådan behandles dine oplysninger

Den 25. maj 2018 trådte EU’s nye lovgivning om beskyttelse af persondata i kraft, General Data Protection Regulation og forkortes som regel GDPR.

GDPR stiller nye og højere krav til indsamling og håndtering af data om EU-borgere. Helt kort skal virksomheder fremover:
• have skarp kontrol med hvor persondata gemmes samt hvor de anvendes
• have særlige it-værktøjer, der skaber gennemsigtighed i data, logændringer og kan rapportere på håndteringen af data
• Have særlige data-politikker og -processer, der kan give de enkelte personer kontrol over deres egne data.

 

Hvad er persondata.
Persondata er information, som kan relateres til en specifik person. Persondata kan derfor være navn, e-mail, data fra sociale medier, fysisk, psykologisk eller genetisk information, medicinske data, kulturel identitet, lokationer, bankoplysninger, IP-adresse og Cookies.
 

GDPR stiller meget strikse krav til virksomhedernes it-systemer og interne politikker om, hvordan persondata håndteres.

I mit virke som privat socialrådgiver gør jeg en dyd ud af, at behandle ALLE mine klienter ordentligt og med stor respekt for de fortrolige oplysninger, de videregiver til mig.

 

Da jeg kun påtager mig bisidder-opgaver, med enkelte undtagelse, så er det ALTID mine klienter, som selv indhenter sagsakter i kommunen.

 

Jeg fraråder, at du sender personfølsomme oplysninger til mig på mail. Det er derfor på eget ansvar, hvis du sender mig personfølsomme oplysninger via mail. Sendes personfølsomme oplysninger alligevel via mail, vil disse i så fald blive slettet eller blive gemt på sikkert Drev.

 

Jeg gemmer kun data, for at kunne yde min klienter den bedst mulige service.
 
Følgende oplysninger gemmer jeg:
 

Kontaktformular

Dine oplysninger via kontaktformular opbevares sikkert og efter gældende GDPR regler via wordpress som databehandler.

 
Navn
Jeg anmoder om dit navn, du selv har oplyst via mail eller kontaktformular. Ellers ville jeg skulle skrive “Kære xxxx istedet for “Kære Lone” – så derfor gemmer jeg dit navn.

 

CPR-nummer
Jeg gemmer ikke dit CPR-nummer – og jeg anmoder heller ikke om det. Jeg har kun brug for cpr.nr., hvis jeg skal kontakte kommunen for dig. Her vil kontakten kun ske via E-boks, eller sikker protonmail og kun hvis vi har lavet en særlig aftale herom. Cpr.nr. vil ALTID blive slettet, så snart det har været brugt til det, som var formålet.

 

Adresseoplysninger
Jeg beder ikke om din adresse, men alene om hvilken kommune du tilhører, da dette er en relevant oplysning for mig ift. den videre hjælp og rådgivning. Oplysningerne gemmes på et sikkert Drev.

 

Mail
En meget stor del af min kommunikation med mine klienter foregår via mail. Outlook gemmer helt automatisk din adresse, når du skriver til mig – hvis ikke outlook gemmer, vil jeg ikke kunne besvare din henvendelse.
 
Du kan sende mig personfølsomme oplysninger via sikker mail – såfremt du selv skriver fra sikker mail. Min sikker mailadresse er: mariannestein@protonmail.com
Du kan nemt og gratis oprette en sikker protonmail her.

 

Er du oprettet på listen til mit Kærlige Indspark ( nyhedsbrev), så bliver E-mailadresserne håndteret via Mailchimp, som er et af de største systemer til mails. I hvert eneste Kærlige Indspark du modtager, er der et link, hvor du kan afmelde dig, såfremt du ønsker det.

 

Jeg har på INGEN måde interesse i at udsætte dig for spam eller på anden måde genere dig digitalt. Du kan ALTID afmelde dig – og uden omkostninger for dig.

 

Telefonnummer

Når du henvender dig via kontaktformular anmoder jeg om dit telefonnummer. Dette fordi jeg ikke har nogen fast åbningstid og besvarer henvendelser efter aftale enten via mail eller opringning. Jeg gemmer ikke manuelt dit nummer på min iPhone mv.

 
Ydelse

Jeg anmoder dig om at oplyse, hvilken ydelse du modtager – sygedagpenge, kontanthjælp mv., da dette er en relevant oplysning for mig ift. den videre hjælp og rådgivning fra mig.

 

Bankoplysninger
Jeg anmoder ikke om dine bankoplysninger.
Som klient kan du betale via bankoverførsel eller MobilePay. Jeg gemmer ikke dine bank/betalingsoplysninger.

 

Cookies
Min website www.mariannestein.dk bruger cookies. Det kan ikke undgåes, hvis jeg skal have en brugbar hjemmeside til mine besøgende.
Du bestemmer selv hvordan du besøger mig – og hvilken browser og platform du bruger. Jeg har desværre ikke mulighed for at kontrollere, hvis Google (chrome) eller Microsoft (edge) eller andre pludselig laver om i deres browsere og gør noget, som jeg ikke har viden om eller indflydelse på.
Jeg bruger blandt andet cookies til at blive skarp på hvilke blogindlæg du gider at læse og ikke læse. Dine cookies kan du ALTID slette.

 

Hvilke oplysninger har jeg om dig?
Jeg har de oplysninger jf. ovenstående. Nogle har jeg kun et navn på, en cookie, andre en mailadresse eller et telefonnummer. De klienter som selv har sendt deres journal eller dele af deres journaloplysninger, har jeg liggende på et sikkert drev eller i et sikkert arkiv i den periode, sagen er aktiv hos mig. Herefter vil den blive slettet. Jeg gemmer kun sagsakter kortvarigt, herefter vil de blive makuleret eller leveret tilbage til ejermanden alt efter hvad der er aftalt.

 

Sælger jeg ud af dine data?
NEJ. Jeg bruger alene dine data til at yde den bedste mulige behandling. Jeg indhenter ikke ukritisk data, men kun det som er blevet beskrevet ovenover, og sælger ikke din data til andre.

 

Kan dine digitale fodspor hos mig bruges af andre?
Det korte svar er ja. I praksis afhænger det af dine privatlivsindstillinger eller sikkerhedsniveau i din browser, din iPhone, dine computere eller andre digitale gadgets. Måske registrerer din browser, at du har besøgt www.mariannestein.dk. Den slags har jeg ingen indflydelse på.

 

Du har fuld kontrol til at få slettet dine data helt fra mit system…
Hvis du ikke bryder dig om mit “Kærlige Indspark”, er det blot at afmelde det. Der er links i alle nyhedsbreve til netop det.
Hvis du ønsker alle data slettet, som jeg har adgang til, kan du gøre det via dette link.
 
Jeg er ikke IT-kyndig, men jeg har gjort hvad jeg kan for at leve op til GDPR reglerne.

 

Jeg er meget dedikeret i mit arbejde som privat socialrådgiver og vil ALTID yde mit bedste i at hjælpe dig – og sikre dine persondata.

 

De bedste hilsner
Marianne Stein
Privat Socialrådgiver Prof. Bach.
 

 

Facebook
 

Vigtig information om personoplysninger og cookies:

Når du besøger Facebook-siden, som administreres af Marianne Stein, Socialrådgiver, afgiver du en række data, som Facebook anvender som led i sin virksomhed med at levere målrettet markedsføring.

 

Marianne Stein modtager kun oplysninger, der kan identificere dig, hvis du er logget ind med din Facebook-profil og enten synes godt om et opslag eller skriver en kommentar. Herudover er du anonym over for Marianne stein, socialrådgiver, idet siden kun modtager besøgsdata, hvor den enkelte besøgende ikke kan identificeres.

 

Læs meget gerne ovenstående om Marianne Stein’s behandling af personoplysninger:

 

Facebook gemmer data om besøgende, uagtet om du er logget på eller ej. I forbindelse med indsamlingen af data placerer Facebook cookies på din enhed (computer, tablet eller smartphone) for at kunne identificere dig på de sider, du besøger. Ved at benytte denne side accepterer du dette.

 

Du kan læse mere om Facebooks behandling af personoplysninger her: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data

 

Der er indgået en aftale mellem Marianne Stein og Facebook om delt dataansvar, hvor Facebook har påtaget sig ansvaret for opfyldelse af dine rettigheder – herunder sletning – efter databeskyttelsesforordningen (GDPR) i forhold til deres indsamling og brug af dine oplysninger. Det fremgår af linket ovenfor, hvordan du udøver dine rettigheder i forhold til Facebook.
Scroll to Top