fbpx

Den offentlige debat

NY PRESSE OG KOMMUNIKATIONSRÅDGIVER

Det er med stor fornøjelse, at jeg nu endelig kan præsentere Frederikke Alban som vores nye presse og kommunikationsrådgiver. Frederikke Alban er uddannet journalist og har erfaring fra såvel dagblade som radio. De seneste 15 år har hun dog fungeret som presse- og kommunikationsrådgiver i bl.a. Region Hovedstaden og hos SKI – og har endvidere …

NY PRESSE OG KOMMUNIKATIONSRÅDGIVER Læs videre »

FLEKSJOB – ET LANGT SEJT TRÆK GAV ENDELIG POTE

Vejen til fleksjob. Jeg blev koblet på Tinas sag i sommeren 2019, da hun efter endt revalidering måtte fuldtidssygemelde sig. Tina har gennem flere år døjet med helbredet, som har krævet mange langvarige sygemeldinger. Nu ville jobcentret tale med hende om ny praktik, der skulle bringe hende tilbage til det ordinære arbejdsmarked… Men Tina kunne …

FLEKSJOB – ET LANGT SEJT TRÆK GAV ENDELIG POTE Læs videre »

FØRSTE BOGANMELDELSE AF; SÅDAN EN ER JEG JO IKKE

Jeg har modtaget den allerførste boganmeldelse fra en af mine betalæsere – og den vil jeg selvfølgelig rigtig gerne dele med jer. For jeg kan næsten ikke være i mig selv af glæde og stolthed. Jeg kan faktisk ikke ønske mig en bedre julegave. Anmeldelsen lyder: “Nu har jeg læst hele bogen og jeg sidder …

FØRSTE BOGANMELDELSE AF; SÅDAN EN ER JEG JO IKKE Læs videre »

HAR VI VIRKELIG BRUG FOR EN YDELSESKOMMISION

En ydelseskommision, kontanthjælpsloftet og ydelser var på tapetet i går, da jeg var i P1 Debat Som nogen af jer ved, så har jeg også en mening om kontanthjælpsloftet og kontanthjælpen i det hele taget. Det har jeg ytret mig om i flere kronikker – senest i min kronik i maj med en noget provokerende …

HAR VI VIRKELIG BRUG FOR EN YDELSESKOMMISION Læs videre »

FASTHOLDT I JOBCENTRETS LÆNKER

Så tikkede afgørelsen fra pensionsnævnet ind i e-Boks. Louise er nu officielt førtidspensionist. 28 år gammel. Efter 13 års sygdom og efter mere end ti år fastholdt i jobcentrets lænker, kan Louise, udover at kalde sig førtidspensionist, nu også kalde sig en “fri” kvinde. Før 2006 var Louise en aktiv pige, som dyrkede meget sport, …

FASTHOLDT I JOBCENTRETS LÆNKER Læs videre »

GID ALLE KOMMUNER VAR SOM JAMMERBUGT…

Kommunen, som netop er blevet udnævnt som årets beskæftigelseskommune – med en topplacering for at få flest i job. Et stort tillykke med det flotte resultat. ( Jeg kommer nu nok til at dykke længere ned i de tal, men den tager vi senere) Men det er faktisk ikke på grund af udnævnelsen og resultatet, …

GID ALLE KOMMUNER VAR SOM JAMMERBUGT… Læs videre »

NY BOG PÅ VEJ – SÅDAN ÈN ER JEG JO IKKE

Sådan én er jeg jo ikke   Endelig kan jeg præsentere min kommende bog som udkommer til foråret.   Lidt om bogen: “Kender du det? Du har taget en god uddannelse, altid passet dit job, karriere, børn, familie og levet det perfekte liv. Og bum, så er du nedlagt med stress, angst, depression, eller er …

NY BOG PÅ VEJ – SÅDAN ÈN ER JEG JO IKKE Læs videre »

NEUROPSYKOLOGEN KONVERTERER EN HJERNERYSTELSE TIL FUNKTIONEL LIDELSE

– SÅ HVAD SKAL VI DOG BRUGE LÆGER TIL??   Efter flere henvendelser fra borgere i Vejle kommune, begynder jeg desværre at se et mønster i, hvordan denne kommune får konverteret folks diagnoser fra at være en fysisk til en psysisk lidelse – med direkte adgangsbillet til klinikken for funktionelle lidelser.   Og det er …

NEUROPSYKOLOGEN KONVERTERER EN HJERNERYSTELSE TIL FUNKTIONEL LIDELSE Læs videre »

ER DEM MED EN USYNLIG LIDELSE BARE SNYLTERE OG BEDRAGER…

I denne uge har DR sat fokus på det at have en usynlig lidelse – samt fokus på forsikringsselskaber der ikke vil udbetale erstatninger. To meget vigtige emner, som jeg i den grad kan relatere mig til. Tak for sætte fokus på det.   I dag er det nemlig syv år siden jeg blev påkørt. …

ER DEM MED EN USYNLIG LIDELSE BARE SNYLTERE OG BEDRAGER… Læs videre »

DERFOR SKAL LÆGEN VÆRE DIN BEDSTE VEN I DIN JOBCENTERSAG

– Og det blev for alvor cementeret til dagens møde med rehabiliteringsteamet.   Efter et fald på arbejdspladsen i 2016 har en efterfølgende langtidssygemelding, flere operationer, genoptræning, og utallige behandlinger, desværre ikke bedret tilstanden hos min klient. Tværtimod har de mange år i en uafklaret situation forværret helbredet med alvorlig stress og depression oveni. Arbejdsprøvning …

DERFOR SKAL LÆGEN VÆRE DIN BEDSTE VEN I DIN JOBCENTERSAG Læs videre »

JAMMERBUGT KOMMUNE HAR LYTTET TIL KRITIKKEN

“Du larmer kun for at promovere dig selv, Marianne Stein”…. Tjaaa….sådan vil der være nogen, som vil tænke. Jeg får som person opmærksomhed, når jeg råber op – når jeg larmer om kommunernes katastrofale sagsbehandling. Selvfølgelig gør jeg det. Men det gør den kritisable sagsbehandling i kommunerne, som jeg påpeger også, og det er dét, …

JAMMERBUGT KOMMUNE HAR LYTTET TIL KRITIKKEN Læs videre »

I DAG VAR SMILET LIDT STØRRE I SMILETS BY, AARHUS….

På jobcenteret, Spanien 19, indstillede et enigt rehabiliteringsteam i dag Sandra til fleksjob. Langt om længe kunne der endelig sættes et stort punktum for en sag, som bestemt ikke er gået lige efter bogen….. For bag dagens store smil gemmer der sig et opslidende sagsforløb…. I juni 2018 stoppede jobcenteret Sandras jobafklaringsforløb. Det blev vurderet, …

I DAG VAR SMILET LIDT STØRRE I SMILETS BY, AARHUS…. Læs videre »

JAMMERLIGE JAMMERBUGT: VI ER IKKE BANGE FOR AT TÆNKE ANDERLEDES OG GØRE DET PÅ JAMMERBUGTSK….

VI ER RISIKOVILLIGE…. Måske er du blandt de over 170.000, som så og læste mit opslag forleden vedrørende sagsbehandlingen i Jammerbugt kommune…. Nogen var helt målløse, for sådan kan et velfærdssamfund jo ikke behandle syge. Andre har hørt lignende historier før… Og så er der dem, som desværre selv har været udsat for tilsvarende umenneskelige …

JAMMERLIGE JAMMERBUGT: VI ER IKKE BANGE FOR AT TÆNKE ANDERLEDES OG GØRE DET PÅ JAMMERBUGTSK…. Læs videre »

RASKMELDT PÅ OPERATIONSBORDET

KAN DET EGENTLIGT BLIVE MERE JAMMERLIGT I JAMMERBUGT KOMMUNE….? Tjaaaa manden står i dag uden forsørgelsesgrundlag og skal gå med rollator.   Kære Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard. Må jeg få din opmærksomhed her i Nordjylland?   Min klient, som har arbejdet som pædagog i mange år, og som også har været aktiv svømmer og cykelrytter, blev …

RASKMELDT PÅ OPERATIONSBORDET Læs videre »

SIMONE VISTE TILLID – OG BLEV SVIGTET

DET HANDLER IKKE OM AT VÆRE FOR ELLER IMOD. DET HANDLER OM AT NOGEN BLIVER HØRT OG FÅR ANERKENDT DERES LIDELSE…   Det var ikke kun den daværende beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen, som efterlod en masse syge på perronen. – Det gjorde vores sundhedsminister, Ellen Trane Nørby, også – samt flere af hendes forgængere. Som socialrådgiver …

SIMONE VISTE TILLID – OG BLEV SVIGTET Læs videre »

HØJT AT FLYVE, DYBT AT FALDE….

– OG HVOR “MOTIVERET” ER DEN NYE STATSMINISTER EGENTLIG? Jeg har I denne uge haft kontoret rykket til København – som udover besøg i jobcenteret også gav mig muligheden for at opleve valgaftenen på nærmeste hold; nemlig direkte fra Christiansborg (det er jo ikke en selvfølge for en nordjyde – og billedet taler vist for …

HØJT AT FLYVE, DYBT AT FALDE…. Læs videre »

AALBORG KOMMUNE INDSTILLER TIL FØRTIDSPENSION UDENOM TEAMET

I går lavede jeg et opslag, hvor Aalborg kommune langt fra har gjort det godt nok. Men ret skal være ret. For når selvsamme kommune også kan lave rigtig god sagsbehandling, så fortjener det sørme også spalteplads her på siden. Min erfaring siger, desværre, at der er stor forskel på, om man som borger er …

AALBORG KOMMUNE INDSTILLER TIL FØRTIDSPENSION UDENOM TEAMET Læs videre »

SMÅ JOBS MED MENING

Aalborg kommune raskmelder syge – til gengæld giver de “små jobs med mening” Dermed ikke sagt at små jobs ikke giver mening. For det kan de godt. Men bare ikke for syge, som kommunen med et pennestrøg har vurderet raske. Jeg bistår en kvinde, som i 2016 blev sygemeldt med stress og depression. Efter 22 …

SMÅ JOBS MED MENING Læs videre »

POLITIKERNE LOVER OS GULD OG GRØNNE SKOVE – IGEN

Jeg står her på perron B. Her venter jeg sammen med de mange sygemeldte borgere, jeg repræsenterer. Alle borgere, som den daværende beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen og nuværende statsministerkandidat efterlod på perronen, efter at hendes inferno af reformer ramte netop de syge, skadelidte og handicappede fra 2013. Lars Løkke Rasmussen fortsatte det buldrende tog i en …

POLITIKERNE LOVER OS GULD OG GRØNNE SKOVE – IGEN Læs videre »

INGEN BLIVER RASKE AF AT MISTE DERES FORSØRGELSESGRUNDLAG ….

I går satte Ekstra Bladet fokus på sygemeldte danskere, som efter bare 22 uger har mistet deres forsørgelsesgrundlag – fordi det er blevet en nem sparemanøvre for kommunerne ikke at benytte sig af de syv forlængelsesmuligheder. Jeg kender ingen, som er blevet rask af at miste deres forsørgelsesgrundlag. Tværtimod. At miste sit forsørgelsesgrundlag skaber ofte …

INGEN BLIVER RASKE AF AT MISTE DERES FORSØRGELSESGRUNDLAG …. Læs videre »

SYGEDAGPENGEREFORMEN VAR BLUFF OG MANIPULATION

Den 19. december 2013 kunne vi i medierne læse om, at aftalen for den nye sygedagpengereform var kommet på plads – alle partierne med undtagelse af Enhedslisten var med i aftalen. Og glemmer du – så husker jeg….. at det var vores daværende beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen og nuværende formand for socialdemokratiet, som stod i spidsen …

SYGEDAGPENGEREFORMEN VAR BLUFF OG MANIPULATION Læs videre »

FINDES DER MON OGSÅ ET FORBUD MOD INFANTILE POLITIKERE I FOLKETINGSSALEN…..

Den 3. april kunne vi læse, at Folketingets præsidium var enige om, at børn ikke må medtages i folketingssalen. Det var efter episoden hvor politikeren Mette Abildgaard (KF)havde taget sit spædbarn med i salen. Måske hører børn sig ikke til i en Folketingssal… men hvad med de infantile politikere? I sidste uge kunne vi se …

FINDES DER MON OGSÅ ET FORBUD MOD INFANTILE POLITIKERE I FOLKETINGSSALEN….. Læs videre »

HVIS VELFÆRDSPARTIET VAR ET RIGTIG PARTI, SÅ VILLE DER IKKE VÆRE BEHOV FOR PRIVATE SOCIALRÅDGIVERE

Velfærdspartiet, som jeg annoncerede den 1. april, er desværre slet ikke et rigtigt parti… Og hverken skattelettelser, ministerbiler, favorabel lønninger eller en stilling som minister kan øge arbejdsevnen eller kurere en sygdom, lidelse eller skade. Heller ikke min. Det betyder, at jeg ikke er på vej til at gå efter en politisk karriere eller en …

HVIS VELFÆRDSPARTIET VAR ET RIGTIG PARTI, SÅ VILLE DER IKKE VÆRE BEHOV FOR PRIVATE SOCIALRÅDGIVERE Læs videre »

JEG STILLER OP TIL FOLKETINGSVALGET FOR MIT EGET PARTI, VELFÆRDSPARTIET.

Ja, I læste rigtigt. Og jeg har GLÆDET mig helt vildt til at dele denne store nyhed med jer! Efter at jeg har skældt og smældt på politikerne de sidste mange år, må jeg jo være ærlig og sige, at jeg ikke længere synes, det er okay at skælde politikerne ud, hvis ikke jeg også …

JEG STILLER OP TIL FOLKETINGSVALGET FOR MIT EGET PARTI, VELFÆRDSPARTIET. Læs videre »

FLEKSJOB PÅ 40 MIN OM UGEN – HVOR USSELT KAN DET BLIVE?

Det er jo det rene vanvid…men desværre virkeligheden i dagens Danmark. Hvad skal man egentlig sige til et menneske, som bliver bevilliget fleksjob 40 min om ugen? Hvilken grimasse er mest passende? Findes der virkelig en interesseret arbejdsgiver? Er der OVERHOVEDET en voksen politiker til stede? OG HVEM ER SÅ EGENTLIG VÆRST; ▪️Ankestyrelsen for principafgørelsen …

FLEKSJOB PÅ 40 MIN OM UGEN – HVOR USSELT KAN DET BLIVE? Læs videre »

error: Alert: Indholdet er beskyttet !!
Scroll til toppen