SLIP DE SYGE OG HANDICAPPEDE FRI AF KOMMUNERNES JERNGREB – OG OVERGREB

SLIP DE SYGE OG HANDICAPPEDE FRI AF KOMMUNERNES JERNGREB – OG OVERGREB

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er postnummeret, der afgør hvilken hjælp, du kan få. Og om du overhovedet kan få hjælp, hvis du er blevet syg – eller har et handicappet barn.

Og politikerne ved det godt.

Af samme grund skal senior-førtidspensionen fra 1. januar 2021 tages væk fra kommunerne og overgå til behandling hos ATP – for at sikre en ensartet sagsbehandling.

Det er jo lidt af en indrømmelse fra politikernes side.

Men tilsyneladende ikke nok til at de også vil tage de syge og handicappede væk fra kommunerne. De sidder derfor fortsat håbløst fast i kommunernes jerngreb.

Som den nyeste rapport fra Psykiatrifonden fastslår, så oplever jeg også som privat praktiserende socialrådgiver, hvordan syge bliver mere syge af at være tilknyttet jobcentret. Derudover har jeg desværre også erfaringer med, at nogen syge bliver truet med en underretning – blot fordi de har fået en psykiatrisk diagnose.

For man kan åbenbart ikke være en god forælder, hvis man fx. har PTSD…

Jeg har også oplevet syge, der er forældre til handicappede børn, og alene af den grund blev de raskmeldt af jobcentret, og mistede deres sygedagpenge – og dermed deres forsørgelsesgrundlag. For det var jo børnene, der måtte være årsagen til, at forældrene ikke kunne varetage et arbejde og ikke deres sygdom – selvom lægeattesten bekræftede sygdommen.

Og så er der de forældre til handicappede børn, der beder kommunen om hjælp, så de kan passe deres børn hjemme – men i stedet ender med, at kommunen anbringer børnene mod deres vilje.

Eller når de handicappede børn og deres forældre total lades i stikken – og får frataget deres hjælp (som de har skulle kæmpe for at få), blot fordi barnet fylder 18 år.

Og sådan kunne jeg blive ved.

De syge bliver mere syge, og de handicappede får ringere og ringere betingelser.

Og man er virkelig dobbelt ramt, hvis man både selv er syg og tilmed også har et sygt eller handicappet barn.

Det er vigtigt at huske, at vi alle kan blive syge eller blive ramt af en ulykke – også vores børn – og som gør, at vi får brug for hjælp fra det offentlige. En hjælp, som altså ofte viser sig at være ikkeeksisterende.

Lige som jeg sætter fokus på dårlig sagsbehandling i jobcentrene – og netop har udgivet bogen, Sådan én er jeg jo ikke – så har Monica Lylloff, jurist og forfatter til bogen, Seje mor, sat fokus på problemerne på handicapområdet.

Monica Lylloff har selv tre børn med handicap, og har af samme årsag – præcis lige som jeg selv – mærket systemet fra den anden side af bordet. Monica har nu fremsat et borgerforslag om, at handicapområdet helt skal væk fra kommunerne.

Jeg håber derfor, at du vil støtte op om borgerforslaget lige her

På forhånd tak – også for dit like, din kommentar og deling.

Sammen er vi stærke.

De bedste hilsner

Marianne Stein

Forfatter, debattør og privatpraktiserende socialrådgiver

BOG: Sådan én er jeg jo ikke – om at blive sygemeldt, møde systemet og om at rejse sig igen. Læs mere – og køb den her

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top