“SÅ KAN JEG DA BARE TAGE DIN KRYKKE OG BANKE DIG UD AF LOKALET”

“Så kan jeg da bare tage din krykke og banke dig ud af lokalet”

 

Ja, man tror det er løgn. Men disse ord faldt fra en mødeleder i sidste uge henvendt til en sygemeldt kvinde ifm., at hun havde fået foretræde ved pensionsnævnet i Silkeborg Kommune.

 

En kvinde, vi kan kalde “Tove”, som med ti diagnoser – herunder dårlig hofte og derfor går med en krykke – havde søgt om førtidspension på det foreliggende grundlag.

 

Hun er alvorlig syg og har svært ved overhovedet at være i livet pga. store smerter.

 

Da hun blev orienteret om, at hun havde 15 minutters taletid, replicerede Tove, at hun havde brug for lidt mere tid. Hun havde forberedt sig godt og kunne godt bruge 30 minutter – de måtte derfor give hende et tegn, når hendes tid var gået.

 

Mødelederen svarede hertil; “Så kan jeg da bare tage din krykke og banke dig ud af lokalet” – hvorefter hun brød ud i latter.

 

Ingen af de andre tilstedeværende fra pensionsnævnet fortrak en mine.

 

Der var faktisk intet at grine ad. Overhovedet.

 

Forråelsen lever i bedste velgående – også i Silkeborg Kommunes jobcenter.

 

Tove og hendes bisidder var dybt chokeret over denne helt uacceptable, uanstændige og mildest talt uværdige behandling. Tove blev så påvirket, at hun mistede total fokus under resten af mødet. Hun var helt ødelagt, da hun gik derfra – i øvrigt uden en førtidspension.

 

Jeg har nu haft et møde med Tove. Der er på min opfordring blevet afsendt en klage til borgmesteren i Silkeborg kommune.

 

Jeg har naturligvis en forventning om, at borgmesteren vil tage afstand fra en så særdeles upassende og afstumpet måde at møde kommunens borgere på.

 

Sådan skal INGEN mennesker mødes. Og slet ikke borgere der står i en yderst sårbar og vanskelig situation.

 

Og man må spørge sig selv, om den pågældende mødeleder overhovedet bør sidde i sådan en stilling med den magt – fuldstændig blottet for ydmyghed og empati.

 

Jeg håber, at I vil sende “Tove” nogle varme ord, og samtidig hjælpe os med at lade Silkeborg Kommune forstå, at sådan skal man ikke tale til andre mennesker.

 

Kærligst

Marianne Stein

Forfatter, debattør, journalist og privatpraktiserende socialrådgiver

 

 

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top