SÅ KALDER CHRISTIANSBORG IGEN

Det er nu et år siden jeg deltog i høringen vedrørende fleks -og førtidspensionsreformen.

Billederne fra dagen fortjener en ny omgang.

For det var en dag, som både fik aktiveret trutmunden, lattermusklerne og panderynkerne – af ren forargelse …
Blandt andet over formanden for socialchefer, Helle Linnets udtalelser og ikke mindst menneskesyn.

Advokat, Mads Pramming fortalte endvidere om borgernes retssikkerhed på området – eller mangel på samme og leverede flere tragikomiske eksempler på hvor galt det kan gå med arbejdsprøvninger og afslag på førtidspensioner, så man tror det er løgn. Selvfølgelig med Ankestyrelsens velsignelse.

Det blev også et møde med borgmester, Jan Petersen, som appellerede til at politikerne på Christiansborg begyndte at forholde sig til økonomien ift. refusion. For i Norddjurs kommune behandlede man de syge ordentligt. Dem, som havde brug for en pension, fik pension.

Men det koster at have et ordentligt menneskesyn.

For her et år senere…… har vi nu fået en præcisering i loven, som det eneste resultat fra denne høring; folk skal kun sendes i ressourceforløb, såfremt det er realistisk at arbejdsevnen kan udvikles…

Ret utroligt – og bekymrende at det krævede en præcisering i loven. Men det gjorde det.

Norddjurs kommune er nu tæt på at komme under administration, og skal spare 115 mio. om året de næste fire år. Kassen er lukket – også for pension og fleksjob.

Anstændig behandling af borgerne handler altså IKKE om en præcisering i loven – men om økonomi. Big surprice!

Der har gennem de sidste seks år været afholdt flere høringer, evalueringer, samråd, lyttemøder osv. Derudover deler folk i stor stil deres frustrationer over mødet med systemet i medierne. Der er blevet skrevet flere bøger – senest har ministeren personligt fået overrakt et eksemplar af bogen, De reformramte. En bog om de ydmygelser som syge møder i beskæftigelsessystemet.
Min tidligere vejleder, fra socialrådgiveruddannelsen, socialrådgiver, forsker og lektor, Tina Bømler udkom ligeledes med bogen; Når de syge skal arbejde.
Jeg selv har flittigt delt mine oplevelser, som privat socialrådgiver – historier om mødet med et svigtende system her på siden, på min blog og jeg har skrevet kronikker, deltaget i radioprogrammer også med politikere osv.

Ærlig talt, så er det IKKE historier, vi mangler. Det er heller ikke undersøgelser, evalueringer og lyttemøder.

Til gengæld mangler vi HANDLING!

Ikke desto mindre er jeg på onsdag den 6. februar igen at finde på Christiansborg, hvor jeg deltager i samråd vedrørende kassetænkning.

For lad os bare kalde en skovl for skovl og en spade for en spade. Det handler om økonomi.

Det handler om et velfærd, vi åbenbart ikke har råd til.

Inden jeg deltager i mødet på Christiansborg, har jeg møde på Jobcenter Lærkevej, hvor én af mine hjemløse stadig kæmper for tag over hovedet og en førtidspension….. På samme vis som de gør i Vesthimmerlands kommune, Aarhus, Aalborg, Jammerbugt osv.

For dem har en præcisering i loven nemlig ikke gjort den store forskel.

Vi ses på Christiansborg den 6. februar.

Kærligst
Marianne Stein

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top