PSYKOLOG OG FORFATTER, DORTHE BIRKMOSE: DEN BOG HAR JEG MANGLET

Dorthe Birkmose er forfatter til bogen, Når gode mennesker handler ondt. En bog der omhandler forråelsen i pleje, omsorg og sundhedssektoren. Jeg har ligeledes hørt Dorthes meget interessante og givende foredrag om selvsamme emne.

 

Jeg har enorm stor respekt for Dorthes arbejde og ikke mindst hendes formidlingsevne for et meget ømtåleligt stof.

 

Dorthes bog og foredrag har haft stor indflydelse på den proces, jeg gennemgik efter mit eget møde med systemet fra den anden side af bordet. Om at forstå hvilken psykologiske mekanismer der var i spil – det jeg selv har været en del af, da jeg sad som myndighedsrådgiver i en familieafdeling. Og det jeg efterfølgende blev mødt med, da jeg endte på den anden side af bordet som sygemeldt.

 

I dag støder jeg også på forråelsen gennem mit arbejde som privatpraktiserende socialrådgiver.

Dorthe Birkmoses bog om forråelse har også i høj grad præget min bog, Sådan én er jeg jo ikke – ikke mindst i skriveprocessen, så det blev muligt for mig at forfatte en saglig og konstruktiv bog – som både sygemeldte og fagprofessionelle kunne have glæde af.

 

Derfor blev jeg også meget, meget glad, ydmyg og beæret, da min bog, Sådan én er jeg jo ikke, modtog disse ord fra Dorthe Birkmose:

 

“Den bog har jeg manglet! En bog med et indefra-perspektiv fra et menneske, der fik brug for jobcenteret OG med et indefra-perspektiv fra en socialrådgiver, der forsøgte at være loyal overfor målstyring og lovgivning.

 

Marianne Stein lægger ikke skjul på sin dybe frustration over at møde et system, der ikke er i stand til at hjælpe hende. Samtidig bevarer hun det mentale overskud til at forstå, hvorfor sagsbehandlere, ledere og lokalpolitikere kommer til kort.

 

Bogen kan læses som et dobbelt indefra-perspektiv, en skæbnefortælling, en samfundskritik eller en selvhjælpsbog for dem der står afmægtige overfor et bureaukrati, der står i vejen for sig selv.

 

Bogen bør ikke læses som en konfliktoptrapning, hvor borgere og sagsbehandlere gøres til hinandens fjender. Det er ikke Marianne Steins ærinde, og problemet ligger ikke hos borgerne eller sagsbehandlerne. Problemet ligger i målstyringen, så lad os drøfte, om vi som samfund ønsker konsekvenserne af målstyring.”

 

Udover bogen allerede er købt af mange sygemeldte, der ønsker at finde deres vej ud af jobcentret igen – som et helt menneske – så er bogen også købt af socialrådgivere, psykologer, psykiatere/læger, patientforeninger og kommuner.

 

På baggrund af min bog afholder jeg også oplæg på tirsdag den 18/5 for medlemmerne i Dansk socialrådgiver forening – sidste tilmeldingsfrist i dag – lige HER

I ønskes alle en god søndag

 

Kærligst
Marianne Stein
Forfatter, debattør, foredragsholder og privatpraktiserende socialrådgiver

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top