KOMMUNENS SANKTIONER FREMMER RÅDIGHED OG MØDESTABILITET….HILSEN K-KASSEN, KØBENHAVNS JOBCENTER

Kommunens sanktioner fremmer rådighed og mødestabilitet – hilsen K-kassen
Kære Beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, Overborgmester, Frank Jensen og Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard

Jeg har i dag modtaget brev fra K-Kassen, ydelseskontoret i København på baggrund af min henvendelse til Jer den 15. juni og igen den 19 og 21. juni. Jeg har dermed fået svar fra én ud af minimum tre afdelinger min klient er tilknyttet, som meget syg borger.

Min henvendelse og klage af samme datoer, omhandlede de mange sanktioner min klient har været udsat for, da han ikke har formået at møde op i jobcentret de OTTE GANGE, han har været indkaldt siden april 2017. Det har haft den konsekvens, at han nu må leve på gaden uden en mønt på lommen…. altså siden marts 2018, hvor han blev sat ud af sin bolig.

K-Kassen skriver følgende:

“Det vurderes, at sanktionen fremmer rådighed, da de lovpligtige samtaler i jobcentret, bidrager til at kunne iværksætte målrettede tiltag, der kan hjælp ham og dermed fremme hans rådighed i forhold til fremtidig forsørgelse og forbedre hans hverdag. Ligeledes vil sanktion være med til at skabe mødestabilitet samt overholdelse af aftaler med jobcentret.”

Jeg er så IKKE enig i K-Kassens vurdering….. For otte indkaldelser og lige så mange sanktioner, har ikke fremmet mere “rådighed” eller bedre “mødestabilitet” hos min klient eller fået ham til at “overholde” aftaler med jobcentret. Og det har på INGEN måde bedret hans hverdag. Tværtimod.
Han er derimod kun rykket længere ud i skoven, og altså endnu længere væk fra det civiliseret samfund, og ikke mindst det arbejdsmarked I så gerne vil gave ham ud på. – Nu helt uden tag over hovedet og en mønt på lommen.

Endvidere skriver K-kassen følgende:

“Vi er opmærksomme på og anerkender, han er udfordret af sin psykiske diagnose, men vurderer han vil være i stand til at møde til en samtale i jobcentret på en varighed af 20 minutter, på baggrund af den lægelige vurdering.”
“Vi lægger tillige vægt på, at han ikke er i beskæftigelsesforløb / mentorforløb, og egen læge vurderer, han vil være i stand til at kunne møde få timer om ugen med skånehensyn”.

De er bestemt ikke uden evner i K-Kassen , siden de kan vurdere, at min klient kan møde få timer om ugen – eftersom han ikke har været i kontakt med egen læge eller andre læger siden januar 2017….. Eller været i kontakt med jobcentret for den sags skyld.
Så ud fra hvilke nye oplysninger, vurderer K-Kassen helt præcis ud fra, at min klient kan møde få timer om ugen?

Såfremt sanktioner ville fremme “rådighed” og “mødestabilitet” så var det helt sikkert sket efter én eller i hvert fald to sanktioner…. Men efter HELE OTTE sanktioner siden april 2017 og en udsættelse fra bolig, så bliver jeg nødt til at spørge Jer, om I virkelig selv oprigtigt tror på, at sanktioner er vejen frem?

Forleden måtte jeg melde min klient savnet hos politiet, fordi han heller ikke formår at holde kontakten til mig – jeg er for pokker hans partsrepræsentant, og den som kan og vil hjælpe ham! Men ikke engang mig formår han at opretholde kontakt til – på grund af hans sygdom. Jeg ved nu, at han er i live og ikke har gjort alvor af hans daglige selvmodstanker, men jeg ved også, at han KUN lige er i live. For han lever ikke et værdigt liv – I lader ham ikke få det liv, han har brug for – ro og atter ro fra systemets krav, som han igen og igen har vist, han ikke kan magte eller leve op til.

Han har nu været i Jeres system i 12 – 13 år on/off på kontanthjælp – afhængig af sanktioner.

Hvornår er nok, nok – hvor længe vil I forsøge at “vride” mere ud af en mand, som ikke har mere I kan få?

At kalde det her et velfærdssamfund, og bryste Jer ude i verden, at vi har verdens bedste velfærd, er EN STOR LØGN. Ikke engang de allermest svage formår vort såkaldt “velfærdssamfund” at gribe.

Vores velfærd er en illusion og hvis I er i tvivl om mine ord, kan jeg varmt anbefale Nick Allentofts nyeste bog, VELFÆRDSILLUSIONEN – et samfund i krise. Nick kan i sin bog tage Jer med helt ind i “maskinrummet” og vise hvor pilråddent systemet er.
Her står man til sidst, som i Kejserens nye klæder “jamen han har jo ingen tøj på” Læs: vi har jo IKKE noget velfærd. Men alligevel betaler vi med glæde vores SKAT.

Desuden kan Dorthe Birkmoses bog; “Når gode mennesker handler ondt” også stærkt anbefales. Hun fortæller knivskarpt, om den forråelse der finder sted på blandt andet jobcentrene og hvorfor de mennesker, som ønskede at hjælpe, viser sig i stand til at skubbe vore medmennesker helt ud over kanten….

Jeg er nu blevet varskoet af K-Kassen, at min klient kan forvente en ny indkaldelse om kun få dage…. og som formentlig vil føre til en ny sanktion…. med mindre jeg afbryder min ferie og tropper op på Lærkevej, som partsrepræsentant. Det er jeg selvfølgelig villig til at gøre…. for som der står skrevet, så modtager han fortsat kontanthjælp for weekender…. og det må så være det næste, I tager fra ham….

Venligst
Marianne Stein
Socialrådgiver

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top