JOBCENTRENE HOLDER IKKE FERIELUKKET – FOR DE HAR TRAVLT MED AT GØRE SYGEMELDTE FATTIGERE

Landets jobcentre har hyret flere medarbejdere ind, der skal afhjælpe travlheden, efter at suspensionen af beskæftigelsesindsatsen er blevet ophævet – og fordi de midlertidige forlængelser af sygedagpenge ophører pr. 1 juli.

 

Det vil sige, at mange sygemeldte borgere nu vil modtage en partshøring om påtænkt ophør af sygedagpenge, og med en meddelelse om at man vil overgå til et jobafklaringsforløb – på en langt lavere ydelse.

 

Blandt andet udtaler Aalborgs beskæftigelsesforvaltning til NB-Beskæftigelse:

 

“I Aalborg har sygedagpengeafdelingen ansat vikarer i juli og august.
‘Man kan nok ikke sige at vi sådan helt er tilbage til almindelig drift – der er trods alt et sted mellem 350 og 400 ekstra revurderinger, som skal laves hen over sommeren. Det er ikke noget, vi vil kalde en ‘pukkel’, men det betyder, at der er ekstra administrative opgaver for rådgiverne og ydelsesmedarbejderne. Vi har ansat midlertidig ekstra hjælp i juli og august, for at sikre at opgaverne kan løses, selvom det er en sommerferieperiode’.”

Udover at flere nu vil miste deres sygedagpenge, bekymrer jeg mig også om fagligheden. For hvilken faglig baggrund har de midlertidige ansatte, der skal løse de “ekstra administrative opgaver”?

 

Altså dem der skal fratage de sygemeldte borgeres forsørgelsesgrundlag…

 

Og det er jo ikke bare en administrativ opgave!

 

Officialprincippet gælder fortsat. Det vil sige, at inden kommunen kan træffe en afgørelse, så skal sagen være tilstrækkeligt belyst.

 

Så er du i øjeblikket på sygedagpenge, er der ekstra grund til at være opmærksom – og grund til at være godt klædt på!

 

  • Du har ret til en skriftlig partshøring, hvor du har mulighed for at komme med bemærkninger og evt. tilvejebringe nye oplysninger i din sag.
  • Der er syv forlængelsesmuligheder i sygedagpengeloven jf. § 27. Stk. 1.
  • Du har altid ret til at klage over kommunens afgørelse – også selvom jobcentret har sagt, at der ikke er noget at komme efter.

Hvad mere kan du selv gøre?

 

Min bog, Sådan én er jeg jo ikke, har netop fået en flot anmeldelse af Hjerneskadeforeningen, og den vil også kunne klæde dig godt på.

 

Hjerneskadeforeningen skriver følgende:

“Bogen der klæder læseren ekstremt godt på til mødet med systemet. Så godt, at man bliver så irriterende dygtig, at man ikke længere kan ignoreres”…

Du kan læse hele anmeldelsen HER (på side 31).

 

Bogen kan købe HER

 

 

LYDBOG – Sådan én er jeg jo ikke, er også udkommet som lydbog, indlæst af skuespiller, Anne Sofie Espersen. Der kan købes adgang til lydbogen HER

 

 

Så kære dig, pas på dig selv – for jobcentret gør det ikke.

 

 

Kærligst
Marianne Stein
Forfatter, debattør, foredragsholder og privatpraktiserende socialrådgiver

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top