Sikke en uge! Mandag var Anne Marie Lyager Kaae og jeg i Radio4 på baggrund af den kronik, vi havde i Politiken i søndags.
Tirsdag var jeg i P1-Debat i anledningen af mit opslag vedrørende Ydelseskommissionens anbefalinger.
I onsdags delte jeg historien om Birgitte, der i Vordingborg kommune blev raskmeldt af jobcentret – samtidig med at der kom en afgørelse fra AES om, at hun havde en nedsat erhvervsevne på 90 pct.
Forhåbentligt kan den offentlige opmærksomhed være med til at gøre en forskel i Birgittes og andre borgeres sager i Vordingborg kommune – ligesom det var tilfældet for to sygemeldte i Mariagerfjord kommune.
For det var også i kraft af et opslag, at Lenes sag i torsdags blev indstillet til et længe ventet fleksjob!
Jeg skrev nemlig om Lenes sag tilbage i januar, om at hun i 2011 blev torpederet af en spritbilist – og efterfølgende smadret af jobcentret.
Lene blev i 2013 raskmeldt af jobcentret i Mariagerfjord kommune – trods en kun ni timers arbejdsevne om ugen.
Hun og familien har altså i hele 10 år kæmpet for at få hjælp – uden at få den.
Sagsbehandlingen blev yderligere krydret med en blåstempling fra Ankestyrelsen.
Da jeg i november sidste år indtrådte i sagen, var den igen på vej i Ankestyrelsen. Jeg henvendte mig straks til ledelsen, og der blev skrevet frem og tilbage, uden der blev handlet – til sidst lavede jeg et opslag på Facebook og her på min blog, hvilket betød, at der kom hul igennem. Vi fik et møde med ledelsen.
Der var naturligvis ikke kun sket en fejl – men mange fejl (der var ikke handlet på dokumentationen i sagen). Der blev rettet op, og i går blev Lene, som nævnt, indstillet til fleksjob – efter otte år uden fast forsørgelsesgrundlag! – Og uden at der egentligt var blevet rettet et komma i sagen.
Få minutter efter Lenes sag var afgjort, fik min anden klient, Charlotte fra selvsamme kommune en opringning fra jobcentret.
Rehabiliteringsteamet havde indstillet hende til en førtidspension. Charlotte er nemlig så dårlig, at hun faktisk var for syg til at deltage i mødet, som derfor blev afholdt uden hendes tilstedeværelse.
Da jeg indtrådte i Charlottes sag for cirka to år siden, havde hun på daværende tidspunkt et ønske om at vende tilbage til arbejdsmarkedet i et fleksjob med kommunens hjælp, men hun var i stedet blevet raskmeldt af jobcentret – altså uden at være rask.
Charlotte havde selv forsøgt at kommentere på partshøringen og havde også brugt den rigtige principafgørelse osv. – men uden det ændrede på kommunens vurdering.
Kommunen traf afgørelse om ophør af sygedagpenge, da den mente hun ikke længere var uarbejdsdygtig – og derfor godt kunne stille sig til rådighed for det brede arbejdsmarked.
Jeg klagede på Charlottes vegne og kunne kun henvise til præcis samme principafgørelse, som Charlotte allerede selv havde forsøgt sig med.
Med det resultat at kommunen ændrede afgørelsen. Charlotte fik genoptaget sine sygedagpenge!
Charlotte oplevede desværre yderligere forværring af sit helbred undervejs – og skulle også lige forbi klinikken for Funktionelle lidelser, der faktisk endte med at belaste hende yderligere.
I går blev hun så indstillet til en førtidspension – for Charlotte var som nævnt langt fra rask, men derimod alvorlig syg!
Kritikken af sagsbehandlingen er drøftet med ledelsen, der har taget kritikken til efterretning.
Nu vil jeg gå på weekend – I ønskes alle en dejlig Grundlovsdag.
1 kommentar til “FØRST RASKMELDTE JOBCENTRET DEM – NU HAR DE FÅET FLEKSJOB OG FØRTIDSPENSION”
Ja, det er da godt nok utroligt. Det er mærkeligt, at det er så besværligt at komme til den rigtige afgørelse og at man som borger skal have professionel hjælp. Det burde kunne klares uden hjælp. Men så er det godt, at de har dig, Marianne. Godt arbejde!