INGEN FORTJENTE MIN STEMME – MEN JEG HAR STEMT

Mit indlæg fra i går har affødt en hel del kommentarer – langt over 600 på blandt andet Facebook. Tak til jer der ville debatten.

 

I opslaget kritiserer jeg først og fremmest magthaverne, men mest af alt kritiserer jeg hykleriet – og afslutter med at ingen har fortjent min stemme.

 

Det holder jeg fast ved.

 

Alligevel har jeg i dag stemt. For alternativet er værre!

 

Flere har spurgt hvad jeg stemmer, men modsat nogle af dem der kommenterede mit opslag, plæderer jeg ikke for hvad andre skal stemme. Jeg dikterer ikke.

 

Hvad jeg stemmer, er og bliver en privatsag.

 

Selvom jeg kritiserer magthaverne rød og blå og hykleriet, mener nogen at kloge sig på, at jeg jo må være blå, for jeg er i hvert fald ikke socialist (og insinuerer at jeg tilhører den forkerte farve og holdninger).

 

Og andre mener faktisk slet ikke, at jeg burde ytre mig politisk.

 

At ytre mig politisk, kritisere magthaverne og systemet, har jeg sådan set altid gjort – og offentligt siden 2016 – også på denne her side.

 

 

Jeg betragter – og ser mig selv – som et systemkritisk menneske med en helt særlig mærkesag; de syge i jobcentrene.

 

Jeg agter at fortsætte med at ytre mig. Er man for sart til det, kan man roligt gå andre steder hen.

 

For der bliver også brug for min stemme efter valget.

 

De forskellige partier, har efter min mening, (mis)brugt jobcentrene som valgflæsk under denne lange valgkamp – på de mange syges bekostning. Derfor også min kritik.

Kommentarsporet (på Facebook) på opslaget i går bekræfter mig kun i, at demokratiet er i krise – ikke mindst den demokratiske dialog.

Hvor er vores frie valg, hvis vi ikke kan tale frit?

 

I min bog er det hyklerisk, når man hylder mangfoldigheden og fællesskabet – samtidig med, at man udskammer dem, man er uenig med.

 

Demokrati handler også om, at man har ret til hver sin mening – og stadig blive respekteret.

 

Hvis vi kun må have bestemte meninger – eller slet ingen, så kalder vi det vist diktatur.

 

Jeg tager desuden skarpt afstand fra ekkokammeret. Det gør mig hverken klogere eller til et bedre menneske, at være sammen med nogen, der kun deler samme holdninger som mig selv.

 

Så ja tak til forskellige holdninger på min side, om du er rød, grøn eller blå, så længe vi kan tale pænt og respektere hinanden – lad os møde diversiteten med nysgerrighed.

 

Kærligst
Marianne Stein

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top