HØJT AT FLYVE, DYBT AT FALDE….

– OG HVOR “MOTIVERET” ER DEN NYE STATSMINISTER EGENTLIG?

Jeg har I denne uge haft kontoret rykket til København – som udover besøg i jobcenteret også gav mig muligheden for at opleve valgaftenen på nærmeste hold; nemlig direkte fra Christiansborg (det er jo ikke en selvfølge for en nordjyde – og billedet taler vist for sig selv.)

Jeg har stadig ikke fået armene ned ovenpå Liberal Alliances fald fra tinderne…. I særdeleshed Joachim B. Olsen og Laura Lindahls exit.

De er et godt billede på højt at flyve, dybt at falde – særligt fordi de har gjort det til deres varetegn at udskamme og nedgøre borgerne for blandt andet at bruge andre folks penge…. den lader vi bare lige stå!

Det blev som forventet Mette Frederiksen, som gik med sejren. Om vi får de store forandringer med hende som kaptajn – for den synkende velfærdsskude – må tiden vise….

Min tillid har hun ikke, dog får hun nu chancen for at rette op…blandt andet på de mange skader efter fleks – og førtidspensionsreformen fra 2013 og sygedagpengeloven fra 2014 som hun jo stod i spidsen for.

Men mine forventninger er dog ikke store.

I et svar fra Socialdemokratiet på min seneste kronik (som du kan læse her), lader de mig forstå, at vi nu i stedet skal vente på en ydelseskommission, som skal komme med anbefalinger til hvordan der kan skabes et mere “sammenhængende og balanceret ydelsessystem”. Kontanthjælpsloftet skal fjernes – dog ikke så vi kommer tilbage, til hvor vi var før 2015.

Men hvordan det så reelt får folk væk fra selve kontanthjælpen, melder historien intet om.

Dog er Mette Frederiksen stadig af den opfattelse, at det handler om at “motivere” borgerne til at være en del af arbejdsmarkedet. – De aktivitetsparate som reelt er syge og udfordret på meget andet end ledighed…..

“Motiveret” er efterhånden et særdeles slidt ord – misbrugt og voldtaget af vores politikere i årevis.

Det lyder desværre ikke helt, som om at Mette Frederiksen selv er “motiveret” for at få de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere – og dem som er fejlplaceret som jobparat, afklaret til fleksjob eller førtidspension hurtigst muligt.

Og nok er Mette Frederiksen på vej til at blive den nye kaptajn, men Skipper er indtil videre den eneste, som har øje på de syge på kontanthjælp. Og alt imens Østergaard trækker i den ene retning er Skipper klar til helt at modsætte sig en socialdemokratisk regering.

Det bliver en ren gyser ude på dybt vand.

Rigtig god pinse

Marianne Stein

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

1 kommentar til “HØJT AT FLYVE, DYBT AT FALDE….”

 1. Du glemmer det vigtigeste Marianne.

  Den Systematisk Ulovlige sagsbehandling hvor Ingen stilles til ansvar.

  Der stjæles, lyves, bedrages, manipuleres, trues med sanktioner og loven brydes bevist pga måltal, stats-refusion, personlige bonusser, gyldne håndtryk og vederlag.

  Syge og udsatte borgere dør, begår selvmord og sætter ild til sig selv pga disse retsløse forhold

  Alt ved hjæp af ‘automatisk sagsbehandling’, ‘sød retorisk’ Djøf-sprog, Newspeak og bullshit-kulturen, samt ‘New Public Managementets sprog’, dokumenteret.

  Og de hykleriske politikere, især Dem fra venstrefløjen er tavse om disse retsløse forhold.

  Her er dokumentationen siden 2011 og frem til i dag
  :
  https://www.facebook.com/notes/jobcenter-k%C3%B8benhavn-k%C3%B8benhavns-kommune/politikerne-har-blod-p%C3%A5-deres-h%C3%A6nder/337483603564502/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top