GID ALLE KOMMUNER VAR SOM JAMMERBUGT…

Kommunen, som netop er blevet udnævnt som årets beskæftigelseskommune – med en topplacering for at få flest i job.

Et stort tillykke med det flotte resultat. ( Jeg kommer nu nok til at dykke længere ned i de tal, men den tager vi senere)

Men det er faktisk ikke på grund af udnævnelsen og resultatet, at jeg skriver “Gid alle kommuner var som Jammerbugt”. For med en pæn overvægt af sager i netop Jammerbugt kommune, så er det jo næppe fordi sagsbehandlingen, kører som smurt….

Jeg har derfor også adskillige gange rettet kritik af jobcentret, som blandt andet kulminerede i sommer med et opslag; “Raskmeldt på operationsbordet – hvor jammerligt kan det egentligt blive”.

Opslaget gik viralt på Facebook, takket være mine helt igennem fantastiske følgere, og endte også med en stor artikel i Nordjyske.

Jeg blev efterfølgende inviteret til dialogmøde hos borgmester, Mogens Chr. Gade, arbejdsmarkedschefen, Jannie Knudsen samt formand for beskæftigelse, Morten Klessen.

Mødet var konstruktivt, men det var ikke blot et kaffemøde for at lukke munden på mig – lod jeg dem forstå. Jeg ville blive ved med at kritisere og skrive, så længe der var noget at kritisere og skrive om.

De ord har jeg holdt.

For siden mødet i august har jeg stadig haft brug for at kritisere, klage og holde møde med ledelsen – og der er også blevet arbejdet konstruktivt på at løse problemerne.

Men hen over efteråret ramlede det for alvor igen. Jeg fandt det nødvendigt, at sende en hel liste med kritikpunkter til borgmester og arbejdsmarkedschefen. Kritikpunkter vedrørende konkrete borgersager, men også i forhold til kulturen og ikke mindst signalværdien.

Min kritik blev taget til efterretning. Ingen bortforklaringer, ingen “vi har blot fulgt lovgivningen til punkt og prikke”.

Nej, Kommunen har lagt sig fladt ned, rettet op og rettet ind.

Derudover har deres svar på min kritik været; “Tak for din tilbagemelding – skønt med den konstruktive dialog” og “Vi er glade for dine input, som giver anledning til selvransagelse og ændringer”

Det gør mig  vanvittig glad på de mange borgeres vegne! TAK!

Jeg ved selvfølgelig godt, at intet er fryd og gammen, fordi der er blevet rettet op i de konkrete sager – fejl som vi helst var foruden. Men jeg bliver fuld af håb og optimisme, når en kommune på den måde handler og tager kritikken til efterretning.

Og hermed en stor opfordring til at andre kommuner må følge i Jammerbugts spor – til at lytte og handle på kritik

Jeg er og vil være de sygemeldte borgeres vagthund – også i det nye år 2020, hvor samme kommune har vedtaget besparelser på to millioner kroner på sygedagpengeområdet.

Jeg forventer derfor heller ikke at blive arbejdsløs foreløbig.

Men indtil da vil jeg lade julefreden sænke sig, og hermed sende en julehilsen – helt specifikt til Jammerbugt kommune, ledelsen og de mange medarbejder, som jeg har haft borgersager med i det forgangne år.

Til sidst, men ikke mindst sender jeg en helt særlig julehilsen til jer i Jammerbugt kommune, som jeg har bistået. En stor TAK for den tillid I har vist mig.

Tillykke til jer som kom i mål i 2019 – og til jer andre; må 2020 blive jeres år.

Sammen er vi stærke

Glædelig jul

Kærligst
Marianne Stein

 

Læs mit indlæg, Raskmeldt på operationsbordet her

Du kan læse artiklen fra Nordjyske her

Du kan læse rapporten her

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top