DU VIRKER IKKE TIL AT VÆRE SÆRLIG SYG…

Du virker ikke til at være særlig syg! Hvorfor går du ikke bare ud og tager et helt almindeligt ordinært arbejde?

Nogenlunde disse ord faldt i Debatten på DR2 den 27. september i bedste sendetid. Ordene kom fra Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Laura Lindahl rettet mod kontanthjælpsmodtageren Kim Madsen, stifter af gruppen ”Jobcentrets Ofre” med godt og vel 15000 medlemmer.

Efterfølgende har både Berlingske og Radio24Syv fulgt op på Laura Lindahls angreb og insinuation om, at Kim Madsen bare var doven. For var Kim Madsen nu egentlig så syg, som han selv gik rundt og sagde? Handlede det ikke kun om hans mentalitet; at han ikke gider at arbejde og om at få flere penge ved at blive bevilliget et fleksjob?

Den offentlige debat har været grim. Den udstiller ikke kun Kim Madsen – men alle dem, som er ramt på helbredet. Specielt dem med de ”usynlige lidelser”.

Jeg har som privat socialrådgiver efterhånden en del erfaring med at hjælpe helbredsramte borgere gennem systemet. De fleste kæmper med gigt, piskesmæld, ryglidelser, kroniske smerter og stress. For dem alle gælder det, at man ikke med sit blotte øje kan se, at de er syge. Og flere af dem er jo rent faktisk heller ikke ”syge”, men har pådraget sig en skade – et piskesmæld eller en hjernerystelse eller andet.

Jeg har jævnligt oplevet, at helbredsramte skal forsvare deres kroniske smerter, og at de gør sig tanker om, hvordan de må møde op på jobcentret. For må man se ordentlig og anstændig ud, når man er syg? Eller skal man bare helt igennem se sølle og ynkelig ud?

Jeg har også oplevet hvordan mine klienters ”Gule Førertrøje” er blevet brugt imod dem. For hvis de har ressourcer til at kommentere sagsbehandlerens fejl i journalen, klage over kommunens afgørelse eller til borgmesteren – eller sågar hyre en privat socialrådgiver, så må der bestemt være tale om ressourcer og en energi, som burde omsættes til timer i arbejdsprøvningen.

Det får mig tilbage til optrinet med Kim Madsen og Laura Lindahl i Debatten. Laura Lindahl insinuerer, at Kim Madsen slet ikke er så syg, som han selv mener, da han både orkestrerer demonstrationer og er aktiv på Facebook. Jeg fandt optrinet umådeligt trist og nedværdigende, men må også desværre medgive, at Laura Lindahl repræsenterer det, som størstedelen af den danske befolkning tænker om vores helbredsramte medborgere.

Kim Madsen er hverken doven eller en snylter, han vil derimod gerne arbejde – i det omfang helbredet tillader det. Men han fastholdes på kontanthjælp og er nu i sin 9. arbejdsprøvning. Det at systemet fastholder borgerne i systemet, ser jeg alt for meget af – og derfor er den Gule Førertrøje vigtig!

Så hvordan kan DU gøre dig stærkere i et samfund, hvor der bliver kigget skævt på dig, fordi du har en usynlig lidelse og en lav arbejdsevne eller måske slet ingen?

Du skal stå stærkt i dig selv!

Først og fremmest er det vigtigt, at du har lægen på banen. At lægen og speciallægerne får dine helbredsoplysninger ordentligt beskrevet. Oplysningerne skal indgå i en samlet socialfaglig vurdering, når der skal træffes afgørelse vedr. fremtidige indsats og forsørgelsesgrundlag såsom revalidering, ressourceforløb, fleksjob eller pension. Det er de faktuelle oplysninger, som er relevante – ikke en sagsbehandlers eller politikers subjektive holdning.

Du skal ALDRIG lade dig dukke nakken og gå ned ad den sti, at du skal fremstå mere syg eller sølle for at kunne få hjælp af jobcenteret. Faktisk kan jeg kun anbefale, at du gør noget ud af dig selv. For det gør noget godt ved vores velbefindende, at vi gør noget ud af os selv.

Det er en samlet vurdering ud fra dine helbredsoplysninger, funktionsniveau og evt. praktikker, som skal påvise din nedsat arbejdsevne. Og altså ikke om du har pænt tøj på eller har taget mascara på vipperne.

Du må selvfølgelig gerne se helt almindelig og ”normal” ud. Hvem ønsker i øvrigt ikke det? Du må også gerne være politisk aktiv og være på Facebook.
For dem der, pga. deres helbred, er blevet afskåret for at være en del af arbejdsmarkedet og andre sociale sammenhænge, er Facebook jo en fin måde at kunne interagere med andre mennesker på. Hvor det ikke på samme måde ”slider” på kræfterne, som når man fysisk skal ud ad døren og opholde sig et sted med andre mennesker.

Forleden passerede en af mine Gule Førertrøjer målstregen – til en indstilling til en førtidspension. Vi afventer nu den endelige afgørelse i pensionsnævnet.

Mette har haft den Gule Førertrøje på. Den er også blevet brugt imod hende. Men hun har aldrig smidt Førertrøjen af den grund. Og efter 10 måneder i et indholdsløst ressourceforløb og sammenlagt tre et halvt år som sygemeldt, kan der forhåbentlig sættes et stort punktum for Mettes sag inden jul.

Mette er beviset for, at man ikke skal dukke nakken og skjule de ressourcer, man har for at komme i mål. Tværtimod. Hun har trådt hårdt i pedalerne, også når det var op ad bakke. Førertrøjen VAR gennemblødt, da et enigt rehabiliteringsteam på tre minutter og 47 sekunder indstillede Mettes sag til en førtidspension.

Du kan i øvrigt læse mere om Mettes vej til pension i den Gule Førertrøje i min første bog, som udkommer i det nye år.

Kærligst Marianne

Kunne du lide mit nyhedsbrev og Kærlige Indspark, så tilmeld dig på linket her

 

 

Jeg tilbyder, som privat socialrådgiver, forskellige forløb, som du kan læse om her:

◾️Et Kærligt Indspark, Gruppe-Live. Hvis du er medlem i min Klub ”De Gule Førertrøjer” kan du sammen med fire andre få et Kærligt Indspark til din sag. Mere information finder du i Klubben.

◾️Et Kærligt Indspark – Liveopkald via mobil eller Skype. Du får en times rådgivning.

◾️Et Kærligt Indspark – Privat Socialrådgiver. Her går jeg med som din private socialrådgiver og bisidder.

 

Læs mere om mine ydelser og priser her

 

 

TRÆNGER DU TIL ET KÆRLIGT INDSPARK TIL DIN SAG I JOBCENTERET?

Det er langt fra alle, som har den mulighed for at hyre en privat socialrådgiver, og nogle gange kan mindre faktisk også gøre det.
Sisse er én af dem, som jeg har rådgivet over telefonen. Det var nok for hende til at få fremdrift i hendes sag.
I dag er hun fleksjobber og ansat seks timer om ugen som piccoline.

 

Læs her om Sisse, som benyttede sig af mit Kærlige Indspark – Liveopkald

“Inden jeg i desperation kontaktede Marianne, havde jeg været i systemet i 17 år! Jeg følte ikke jeg kom nogle vegne og fik ingen afklaring. Jeg havde følelsen af at være overset og parkeret, og at min arbejdsevne langsomt blev afviklet, mens tiden bare gik og gik.
Efter råd og vejledning fra Marianne, bankede jeg i bordet. Jeg tog styringen for min egen sag og SÅ skete der noget!
Jeg fik min sag på rehab igen og udfaldet blev en bevilling til fleksjob.

Jeg er nu ansat som piccoline 6 timer om ugen.

1000 tak for du tog dig tid til at lytte til mig, sparre mig og dit kærlige “spark”.”

Sisse Pia Hedegaard Larsen

 

 

Et Kærligt Indspark – Liveopkald kan måske være netop det indspark, der skal til for at sikre fremdrift i DIN sag…

Kontakt mig via min kontaktformular på min hjemmeside her 

 

Brug for en Privat socialrådgiver?

”Jeg fik Marianne Stein på min sag juli 18 og fik tilkendt flexjob september 18 efter et helt forfærdeligt forløb i jobcenter Jammerbugt. Og nej pengene er meget små efter 2 år på ressourceforløbsydelse, og når man så oven i købet bliver ramt af skilsmisse midt i forløbet, så rammer man bunden.
Så hurra for de private rådgivere, hurra for Marianne der blev min redning.”
Hanne Witting.

 

”Sammen er vi kommet i mål med flexjob, efter en lang sej kamp.
En kæmpe stor tak til Marianne Stein som har vejledt og skubbet på for at dette skulle lykkedes. Hun har været ved min side i de svære tider, til lægebesøg, til møder og hun har banket i bordet når det gik for vidt. Marianne er professionel idet hun ved hvad det vil sige, at sidde på begge sider af bordet. Jeg er så taknemmelig for, at jeg har fået Mariannes omsorgsfulde hjælp til at komme i mål. TAK ”
Anja Olsen

 

 

Copyright Marianne Stein, Socialrådgiver 2018

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top