DER SKAL IKKE LÆNGERE VÆRE FORSKEL PÅ SYGEMELDTE POLITIKERE VERSUS BORGERE

I går offentliggjorde SF deres udspil ift. sygemeldte ramt af stress, depression og lignende. SF ønsker, at syge skal have lige så gode betingelser, når man er syg – som politikerne selv. En såkaldt standby-ordning, hvor sygemeldte kan få ro fra jobcentrets krav (og trusler) og ro til at være syg – og blive rask igen.

 

Jeg hilser SF’s udspil mere end velkommen!

 

Se TV-Avisens indslag her

VIDEO- kilde: DR, TV Avisen kl. 18.30 den 1/4-2023

 

For en lille måneds tid siden skrev jeg en kronik bragt i Berlingske, om forskellen på at være en sygemeldt politiker på Christiansborg versus almindelig sygemeldt borger. Det fik skabt en god og vigtig debat, hvor jeg blandt andet var i Go ‘aften Live sammen med SF-politikeren, Jacob Mark.

 

Jacob Mark lovede at inddrage mig i de kommende forhandlinger, hvor jeg kunne bidrage med mine erfaringer med sygemeldte i jobcentersystemet.

 

Og han holdt sit ord.

 

Jeg havde derfor et telefonmøde med en politisk rådgiver, hvor jeg gav mit besyv på, hvad jeg ser af problemer, når sygemeldte møder systemet.

 

I går blev SF’s udspil så præsenteret, og i den anledning kontaktede DR mig for at få et 10 minutters interview – kogt ned til 3. sek.

 

Tak til Jacob Mark og SF for at komme med et seriøst udspil om retten til at være syg, når man er syg. Og tak til Morten Kornum for at stille op til interview og fortælle sin historie – Ikke mindst tak til DR for at skabe fokus på problemstillingen.

 

Og til sidst men ikke mindst, af hjertet tak til jer som følger mig på de sociale medier – I er i den grad med til at gøre en forskel og sikre, at vi bliver hørt.

 

Hermed vil jeg ønske alle en rigtig god påske.

 

Kærligst

Marianne Stein,

Forfatter, debattør, journaliststuderende og privatpraktiserende socialrådgiver

 

Læs artiklen om Morten Kornum her

https://www.dr.dk/…/stressramte-morten-foeler-sig-mere…

 

 

 

 

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top