BOGEN, DER KLÆDER SYGE PÅ TIL JOBCENTRET, BURDE ALDRIG HAVE VÆRET NØDVENDIG AT SKRIVE

Kære politikere på Christiansborg

 

Kan det være rimeligt, at sygemeldte borgere skal læse en 300 sider lang bog for at blive klædt på til at begå sig i et jobcenter – og derved måske komme ud på den anden side som et nogenlunde helt menneske…

 

NEJ.

 

Men ikke desto mindre er det sådan, virkeligheden ser ud.

 

Imens Hendes Majestæt Dronningen i sin nytårstale huskede os på de mennesker, hvor vejen ikke altid er så lige til. Dem der har et handicap – også de usynlige såsom hjerneskade og psykiske lidelser – ja, så nævnte statsministeren dem ikke med et ord.

 

Statsministeren stod ellers som daværende beskæftigelsesminister i spidsen for den yderst udskældte fleksjob- og førtidspensionsreform fra 2013.

Reformen der har betydet, at mange syge med usynligt handicap og lidelser dagligt pines og plages med et helt uigennemskueligt jobcenter.

Et jobcenter som selv raske og velfungerende mennesker ikke engang kan gennemskue.

 

Statsministeren viste derimod med sin tale, at hun ikke ønsker at gribe i egen barm. Nej statsministeren vil hellere rette sit fokus på en ny Ældrelov – hvor man starter helt forfra. Væk fra bureaukrati, skemaer og kontrol.

 

Ikke at de ældre er en ny reform forundt. For det er de!

 

Men det er altså også det, de kæmper med i jobcentret, men som kun løses med små justeringer her og der. Uden at det batter noget som helst.

I mellemtiden bliver de syge bare mere syge og taber endnu mere arbejdsevne.

Reformen for fleksjob og førtidspension har nu med årskiftet rundet ni år. Jeg selv kan i samme ombæring fejre fem års fødselsdag som privatpraktiserende socialrådgiver. For med reformen blev behovet for privat socialrådgivere også skabt.

 

Det fandt jeg ud af på den hårde måde, da jeg selv blev påkørt i 2012 og efterfølgende blev sendt ud ad jobcentrets vildveje.

 

Jeg plejer at sige; “jeg tog omvejen for at vise dig genvejen”. Og det kom der så en bog, Sådan én er jeg jo ikke, ud af.

I går solgte jeg sidste bog fra 4. oplag. Udsolgt på godt en måned. I dag modtog jeg så en ny palle bøger, som allerede er på vej ud til læserne.

 

Det er patientforeninger, fagforeninger, sundhedspersonale, socialrådgivere OG dem der er sygemeldt og gerne vil klædes på til deres jobcenterforløb, der køber min bog (eller deres pårørende).

 

Og det går stærkt med at sælge bøger, for mange ønsker at komme væk fra jobcentrets kløer. Hellere i går end i dag.

 

Jeg vil derfor også gerne sige stor tak til mine mange fantastiske følgere, der er gode til at udbrede budskabet, om at bogen findes, så den kan hjælpe dem, der har brug for det.

 

Og ikke mindst en stor tak til de mange læsere, der har givet bogen flotte ord med på vejen.

 

Af hjertet tak fordi I har givet jer tid til at skrive på mine opslag og sendt mig mails med personlige hilsner. Jeg bliver virkelig rørt og glad over at læse, hvordan min bog er blevet modtaget og har gjort en forskel for så mange.

Og så bliver jeg på en eller anden måde også ualmindelig trist over at må konkludere, at bogen var nødvendig at skrive – og stadig ER nødvendig at læse!

Så kære politikere, hvorfor ikke bare frigive de syge, og få dem væk fra jobcentrets bureaukrati, skemaer og kontrol. Vi kan gøre det bedre. Lad os starte forfra.

 

Kærligst
Marianne Stein

Forfatter, debattør, journaliststuderende pg privatpraktiserende socialrådgiver

 

Læs hvad læserne har skrevet (kilde: Kommentarer til Facebook-opslag fra min Side den 17. dec. 2021)

 

“En kanon god bog! Den er så godt skrevet, og rammer os, som har prøvet at være igennem møllen, lige i maven/hjertet. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 

“Tak for hjælpen. Jeg læste bogen og vandt min egen kamp mod systemet og fik min førtidspension.”

 

“Jeg er dig evig taknemmelig, for din bog. Den blev min “bibel” som har lagt fremme på bordet til alle mine møder i Jobcentret. Den er blevet anbefalet til min fagforening, SL, som købte den, samt til min sagsbehandler i jobcentret “’

 

“Den bog er et MUSTHAVE ikke “bare” et NICETOHAVE hvis du er i eller på vej gennem systemet. Læsevenlig, informativ og kan bruges som opslagsværk. Tak for den Marianne…..den er en fantaboulastisk og ret fantyrlig ‘bibel’.”

 

“Jeg hørte den som lydfil. Har haft stor glæde af den. Det endte bl.a. i anden sb. “Jeg stillede for mange/store krav”. Men det har ikke været skidt at få ny.”

 

“Den vigtigste “vejviser” når man er i systemet. De varmeste anbefalinger herfra”

 

“Jeg købte den som lydbog og kan varmt anbefale den. Den har virkelig fået mig godt klædt på , og er på ingen måde nervøs for diverse møder jeg har med jobcentret.”

 

“Jeg læste din bog inden jeg skulle til Rehabiliteringsteam møde i juni måned i år. Så jeg var klædt på. Og så fik jeg tilkendt flexjob og efterfølgende , fik jeg drømmeflexjob som pædagog i en skole.”

 

“Også en varm anbefaling fra mig – en uundværlig og læsevenlig bog.”

 

“Kan bestemt anbefales. Den giver håb for en vej tilbage.”

 

“Uden din bog var jeg ikke kommet videre, men har via din bog nu vist systemet, at det er den vej vi går. Min sagsbehandler har indset at mig vrider man ikke om til en uintelligent ufattende kvinde. De behøver jo ikke at vide, at det hele kommer ud fra noget, jeg har læst i en bog. Håber på at året 2022 er året, hvor der er en førtidspension til mig.“

 

“Tak for en god bog der giver indblik i processen, især alt man ikke har en chance for at gætte sig til vedr. deres beslutningsprocedurer og praksisser.”

 

“Så fik jeg hørt denne fantastiske mega gode interessante bog. Den gør en forskel.

 

Og du har en god vejledning til at tage styringen i dit eget liv.
Hør den før din nabo. Tag førertrøjen på.
Gør en forskel.

1000 stjerner herfra”

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top