VI MÅ OGSÅ TALE OM ELEFANTEN I RUMMET – MIT MØDE MED BESKÆFTIGELSESMINISTEREN

I dag var jeg inviteret til frokostmøde med beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen.

 

Jeg blev rigtig fint modtaget, og Ane kunne sagtens huske mit foredrag for snart syv år siden.

 

Dengang var jeg virkelig meget nervøs. Det var jeg også i dag, for vigtige budskaber skulle ud – på kun 30 minutter.

 

Jeg forærede Ane min bog, Sådan én er jeg jo ikke, og vigtigst fik jeg viderebragt jeres ønsker og forslag!

 

Jeg fik også delt mit ønske om, at Ane som beskæftigelsesminister skal give slip på de sygdomsramte. For jeg mener ikke, at de skal være en del af beskæftigelsesindsatsen – før der lægeligt er sagt god for det.

 

Hvis de alligevel skal blive under hendes ministerium, så skal der fokuseres meget mere på, at møde mennesket hvor det er.

 

Og det havde jeg mine bud på.

 

Et konkret forslag var at se på rammerne for sygemeldte politikere, der rent faktisk vender tilbage for fuld styrke efter langvarige og alvorlig stress-sygemeldinger.

 

Det samme billede ser jeg desværre ikke blandt os almindelige danskere.

 

Så hvis sygemeldte får ro uden trusler om at miste deres ydelse, så kan det meget vel være, at de også kommer tilbage til arbejdsmarkedet – endda med fuld arbejdsevne.

 

Derudover bragte jeg flere helt konkrete eksempler på sygdomsramte, der har mistet yderligere arbejdsevne, og syge der er blevet raskmeldt af jobcentret, selvom de ikke var raske.

 

Jeg kunne se på Ane Halsboe-Jørgensen, at det gjorde stort indtryk.

 

Til sidst, inden vi skulle runde af, spurgte hun mig, om det er lovgivningen, den er gal med eller om det handler om dårlig sagsbehandling. Skal hun skrue på loven og stramme mere, eller skal hun slippe grebet og løsne op. For med de historier jeg fortæller fra det virkelig liv, kan hun også være nervøs for at løsne.

 

Den nervøsitet deler jeg.

 

Og derfor replicerede jeg, at vi bør tage en snak om elefanten i rummet.

 

Kommunernes økonomi.

 

Lovgivningen er den samme for alle kommuner. Men det er meget forskelligt, hvordan den omsættes og praktiseres. Det er tydeligt hvilke kommuner, der er presset økonomisk, og hvordan de prioriterer.

 

Det udmøntes i sagsbehandlingen.

 

Når alt kommer til alt, handler det ikke kun om én ting. Så forsimplet er jo det ikke. Det handler både om lovgivning, dårlig sagsbehandling og økonomi.

 

Og det blev de sidste ord.

 

Jeg gjorde mit bedste, det skal I vide.

 

Jeg var jo rigtig nok inviteret til frokost, og der stod et lækkert anrettet stykke smørrebrød til mig, men jeg måtte prioritere tiden til at levere budskaberne og lade det lækre smørrebrød stå urørt.

 

Tak for mødet, Ane Halsboe-Jørgensen 🙏🏼

 

Kærligst

Marianne Stein

 

Selvom emnet var alvorligt, var der dog også plads til smil.

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

A NEW BEGINNING

I november 2016 indgik min mand og jeg en aftale med Aalborg Kommune om, at jeg skulle ansættes som privat socialrådgiver i min mands virksomhed – med tiltrædelse 1. januar 2017.   Dengang med en effektiv arbejdsevne på fem timer om ugen.   Jeg havde på det tidspunkt været ledig på fleksjobordning siden februar 2015,

Læs mere »

EN SAG HAR ALTID TO SIDER

Først og fremmest tak for jeres opbakning til Kit, der står i den situation, at hun er blevet raskmeldt af Vordingborg kommune – selvom hun er syg.   Nuværende arbejdsevne viser kun 9 timer om ugen. Der er heller ikke udsigt til, at hun kan komme op på et niveau og blive i stand til

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top