NÅR KOMMUNEN PRAKTISERER “GÅR-DEN-SÅ-GÅR-DEN-POLITIK” – OG VIL SENDE EN MOR OG TO BØRN PÅ GADEN…. MEN DEN GIK ALTSÅ IKKE…

Mette i systemets vildveje

“Få dage senere besluttede de så at genåbne min sag, give mig en ny sagsbehandler og give mig sygedagpenge med tilbagevirkende kraft for de tre måneder, hvor jeg ingen ting havde fået. Det var aldrig sket uden Mariannes hjælp, siger Mette Louise Stryhn, der i dag er raskmeldt og tilbage i arbejde som sosu-hjælper”

“Mette Louise Stryhn – sosu-hjælper og enlig mor til to børn – er en anden, der har fået hjælp af den private socialrådgiver.
I foråret 2017 gik hun ned med flaget, fordi det yngste barn, der altid har været meget syg, var under mistanke for at lide af den uhelbredelige lungesygdom, cystisk fibrose, og skulle udredes på Skejby Sygehus.

– Belastningen blev så stor, at jeg endte med at blive sygemeldt fra mit arbejde. Efter kort tid på sygedagpenge, mener Jobcenteret, at det ikke er mig, der er syg, men mit barn. Derfor stopper de mine sygedagpenge og vil i stedet sende mig på en slags orlovsordning for folk med syge børn. Det er fint, tænker jeg, men hos Udbetaling Danmark afviser man, at jeg kan komme under ordningen, fordi det kræver, at ens barn er indlagt mindst 12 dage om måneden. Det ankede jeg til Ankestyrelsen, hvor sagsbehandlingstiden er et år.

– Hvad gør jeg så, spurgte jeg sagsbehandleren. Søg enkeltydelse, lød svaret. Det indebærer, at kommunen betaler dine faste udgifter, og at du derudover får et meget lille beløb pr dag. Men nej, det kunne jeg ikke alligevel – ikke før Ankestyrelsen havde behandlet min sag, fortæller Mette Louise Stryhn.

Sagen genåbnet med privat hjælp

Og så stod hun der. Uden ydelse fra kommunen de følgende tre måneder. Og med tanker, der hele tiden kredsede om, hvordan hun og børnene skulle klare sig, hvis ikke hun kom tilbage i job.
– Jeg og mine børn levede af lidt opsparing – og af overtræk i banken. Jeg følte mig som en stak papirer på skrivebordet og ikke som et menneske. Det var meget belastende, og på et tidspunkt fik jeg et angstanfald og knækkede helt sammen, bare fordi der var en, der hævede stemmen. Jeg rystede, hev efter vejret og husker nærmest ikke, hvordan jeg kom hjem.

På det tidspunkt kom Mette Louise Stryhn i kontakt med Marianne Stein.
– Hun kan se, at jeg skulle have været partshørt, inden de stoppede mine sygedagpenge, og det hjælper hun mig med at klage til socialrådmand Thomas Medom over.

Få dage efter bliver jeg ringet op fra jobcenteret, der spørger, hvorfor jeg har kontaktet rådmanden og siger, at det er noget pjat at gøre, når min sag er sendt videre til Ankestyrelsen.
– Få dage senere besluttede de så at genåbne min sag, give mig en ny sagsbehandler og give mig sygedagpenge med tilbagevirkende kraft for de tre måneder, hvor jeg ingen ting havde fået.

Det var aldrig sket uden Mariannes hjælp, siger Mette Louise Stryhn, der i dag er raskmeldt og tilbage i arbejde som sosu-hjælper.”

 

Læs Med i Stiften her

 

Brug for professionel rådgivning og/eller en bisidder? Kontakt mig her

 

Tilmeld dig mit Kærlige Indspark her

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top