NÅR KOMMUNEN HAR MAGTEN OVER DIT LIV

Jeg ELSKER dette øjeblik at se en førertrøje komme i mål.

Hanne kontaktede mig for to en halv måned siden, hvor der absolut ikke var styr på noget som helst. Hun var på det tidspunkt i en praktik, som ikke opfyldte skånehensynene, flere gange forsøgte hun dialog med socialrådgiveren om formålet med praktikken. Socialrådgiveren kvitterede med, at der ikke var noget at diskutere, for Hanne kunne altid komme ud i en ny praktik. Og som socialrådgiveren sagde; “Du skal se, du får bare et nyt jobafklaringsforløb”.

Det interessante var, at den tidligere praktik opfyldte både skånehensyn, arbejdsopgaver for en bred vurdering og tilmed var dette praktiksted interesseret i at ansætte Hanne i fleksjob. MEN jobkonsulenten havde bare ikke lavet en ordentlig beskrivelse af praktikken, så den kunne indgå i sagen for fyldestgørende dokumentation/afklaring af arbejdsevne.

Jeg klagede over sagsbehandlingen, og vi havde et to timers langt møde, hvor der skulle tales med meget store bogstaver. Både socialrådgiver og fagkoordinator blev efterfølgende taget af sagen, praktikken blev stoppet, fordi den ikke opfyldte skånehensynene, der kom ny rådgiver på, sagen blev sendt til klinisk funktion, rehab-skema blev opdateret, funktionsbeskrivelse blev lavet. Desuden opfordrede jeg Hanne til at kontakte tidligere praktiksted om mulighed for job.

I dag blev Hanne indstillet til fleksjob og kan starte i job på tidligere praktiksted 1. oktober.

For Hannes vedkommende er to et halvt års mareridt nu slut.

 

Marianne Stein

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top