MIT ARBEJDE ER IKKE UDEN SPÆNDING OG DRAMA….

 

I dag skulle Annes sag forelægges rehabiliteringsteamet – en sag som var så fint beskrevet og håndteret af den pågældende socialrådgiver på jobcenteret. En glat sag, som vi siger. Vi blev dog klogere

Men lad mig starte fra begyndelsen…

 

Jeg blev kontaktet af Anne i juli 2018, da hun havde fået et brev fra jobcenteret i Jammerbugt kommune, om at de ville stoppe hendes revalidering pga. helbredsproblemerne var eskaleret. Anne var gået ned fra 37 til 12 timer om ugen. Der var derfor ikke udsigt til, at hun vha. sin revalidering kunne vende tilbage til det ordinære arbejdsmarked. 

Så var det jo nærliggende at tro, at jobcenteret ville tage stilling til fleksjob, nu hvor Anne stadig havde en arbejdsplads, som gerne ville ansætte hende i fleksjob med de skånehensyn, der også fulgte med. 
Men nej, jobcenteret ville kun tage stilling til om Anne var berettiget til dagpenge eller kontanthjælp. 
Eftersom Anne kun kunne arbejde 12 timer om ugen, opfyldte hun ikke betingelserne for at stå til rådighed, hun var derfor ikke berettiget til dagpenge. Så var der kun kontanthjælp tilbage. Da Anne er gift, ville det ende med selvforsørgelse. Dette var ikke just, hvad Anne havde brug for. 

Jeg blev koblet på sagen, hvor jeg klagede over kommunens såkaldte “helhedsvurdering” – for hvorfor blev der ikke set på muligheder for fleksjob? Og hvorfor blev nuværende arbejdsplads og arbejdsopgaver/funktioner ikke beskrevet og dokumenteret osv.?

Klagen blev taget godt imod, der blev handlet og sagen har kørt upåklageligt lige siden. Anne har haft Førertrøjen på, og der har været et yderst godt samarbejde med den pågældende socialrådgiver. Ingen tvivl om at socialrådgiveren har gjort sit bedste for at beskrive sagen så godt, så den kunne forelægges teamet i dag. 

Og her blev det så spændende og en tand dramatisk.

Anne blev spurgt, om hun ønskede sig at gøre sin uddannelse færdig. Jo det var bestemt et stort ønske, men ikke muligt pga. revalideringsbestemmelserne. Men kunne uddannelsen færdiggøres på rette vilkår, havde det været at foretrække.

Det stod nu klart, at teamet ikke længere var sikker på indstillingen. Meget var på spil. 

Vi blev efter normal procedure sendt uden for døren. Der blev diskuteret længe for lukkede døre, hvilket var en temmelig nervepirrende fornøjelse for os andre. 

Vi blev kaldt ind og tilbagemeldingen var, at sagen skulle sendes tilbage til rådgiver med henblik på at undersøge uddannelsesmulighederne. 
Jeg måtte protestere og supplere med oplysninger, som teamet havde overset. For Annes uddannelse var afbrudt pga., at hun jo ikke længere opfyldte betingelserne for revalidering. 

Anne stod altså til at miste både forsørgelsesgrundlag og sit job med teamets indstilling. Dette kunne vi på ingen måde betragte som en hjælp til Anne.

Heldigvis var teamet imødekommende overfor de nye supplerende oplysninger. De tog dem til efterretning og lavede ny indstilling.

Således gik Anne fra mødet i dag med indstilling til fleksjob og udsigt til ansættelse i nuværende funktion som revisorassistent.

 

Stort, stort tillykke til Anne. 

Kærligst 

Marianne Stein

 

 

Har du brug for hjælp til din sag?

Har du brug for et kærligt skub til at komme i den Gule Førertrøje i din jobcentersag, så kontakt mig her

 

Stadig i tvivl?

Hvorfor vælge mig? Læs hvad mine Førertrøjer skriver her

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top