MIN KRONIK LEVER STADIG – OG DEN ER FORTSAT (DESVÆRRE) AKTUELT

Jeg er de sidste dage blevet gjort opmærksom på, at min kronik igen bliver delt i grupper på Facebook. Det gør mig glad!

Den kronik var vigtig for mig at skrive, og uanset hvor meget den delte vande, hvor provokeret mine fagfæller blev, så står jeg inde for hvert et ord.

Mange – særligt mine fagfæller havde travlt med at skyde mig i skoene, at jeg kaldte ALLE mine fagfæller marionetdukker. At jeg tog ALLE over en kam. Det gjorde jeg naturligvis ikke.

Hvorfor blev mine fagfæller egentlig SÅ ramt?

For i bund og grund har vi alle en marionetdukke gemt i os, når vi bare gør, som vi gør, uden at have vores bevidsthed med os.

Det jeg angriber i min kronik er, at jeg igen og igen oplever socialrådgiverne i jobcentrene skubbe vores medmennesker ud over kanten, og henviser til lovgivningen. Men der står INGEN STEDER i lovgivningen, at de ikke kan hjælpe, eller kun kan ty sig til den handling – at skubbe ud over kanten. Som jeg desværre alt for ofte ser blive praktiseret.

Tværtimod handler det om skøn og fortolkning og de interne og ledelsesmæssige retningslinjer.
Dette gør socialrådgiverne til en marionetdukke i min verden – som passer fint ind i Stanley Milgrams lydighedseksperiment…. Av

Jeg blev i december gjort opmærksom på, at min kronik; “sagsbehandlingen i jobcentrene ligner et psykologisk eksperiment”, er blevet brugt i et speciale på kandidatuddannelsen i socialt arbejde!

Afhandlingen, skrevet af, Henriette Vesterager Funder-Schmidt bekræftede, at mine betragtninger ikke var skudt helt ved siden af. Læs afhandlingen her

 

Læs Min kronik her

Kærligst Marianne

 

Brug for en privat socialrådgiver og professionel bisidder? Kontakt mig her

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top