HVAD KOSTER DET EGENTLIGT AT TAGE TIL FEST?

Hvad koster det egentligt at tage til fest?

– Og nej, her tænker jeg ikke i kroner og øre, men af din energi og kræfter…

 

I går var jeg til den skønneste 50 års fødselsdag sammen med 14 andre fantastiske kvinder. Fødselaren er en meget betydningsfuld person for mig, så det var ikke et spørgsmål, om jeg skulle deltage eller ej…. men om hvordan jeg fik prioriteret, økonomiseret og tilrettelagt min tid og energi dagene før, under og efter festen.

 

Altså at holde “regnskab” med min energi.

 

Sådan er det altid for mig – og sådan har det været de sidste syv år. Det er blevet min hverdag.

 

For det koster i energi at tage til en fest – eller andre arrangementer. Det koster flere dage i mit regnskab. Hvor jeg må tilrettelægge livet efter at kunne endnu mindre. – Ikke på grund af tømmermænd efter indtagelse af alkohol, men fordi jeg har udsat mig selv for en kæmpe belastning.

 

Faktisk er det ikke kun en fest eller et større arrangement som koster på min konto. Det er også de almindelige hverdagsting. Nogen kalder det “The Spoon theory” – at vi har 12 skeer til rådighed pr. dag, og det derfor handler om at bruge sine “skeer” rigtigt. For når alle 12 er brugt – så er der ikke mere energi eller kræfter at tage af.

 

For nogen koster det en “ske”, at børste tænder, for andre koster det en “ske” at vaske hår. Derfor kan det for nogen også blive et valg mellem tandbørstning eller hårvask – for at gøre begge dele vil koste for meget.

 

Så hvad koster det dig at tage til fest eller gøre det helt almindelige ting i din dagligdag? – For det er vigtigt, at du holder regnskab med dit helbred og funktionsniveau, særligt når du skal afklares i Jobcenteret.

Læs mere om det her.

 

Kærligst

Marianne Stein

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top