HERNING KOMMUNE ER BLEVET SAT PÅ PLADS AF ANKESTYRELSEN – AFGØRELSE OMGJORT. 

Det er egentligt sjældent, at jeg har klager, der når til Ankestyrelsen. For ofte retter kommunerne op inden. Men i nogle få tilfælde går kommunen altså så langt, den vil – fordi den kan.

 

Sådan en kommune er Herning tydeligvis!

 

I 2022 flyttede Louise, som jeg vælger at kalde hende, til Herning Kommune og blev kort tid efter sygemeldt fra sit fleksjob på få timer om ugen.

 

Men Herning Kommune ville ikke godkende fleksjobansættelsen i moderens firma, som den tidligere kommune havde gjort. Louise overgik derfor til ledighedsydelse frem for sygedagpenge.

 

Herning Kommune var uden tvivl ude i en spare manøvre!

 

Jobcentret mente, at Louise i stedet skulle vurderes ift. tilskud til selvstændig virksomhed – selvom hun havde arbejdet under fem timer om ugen de sidste fire år. Hun var på ingen måde i målgruppe for tilskud til selvstændig virksomhed.

 

Jeg blev inddraget i Louises sag, og kommenterede først på partshøringen, og dernæst klagede jeg også over kommunens afgørelse – som den valgte at fastholde.

 

Helt ærligt det skal være trygt at fraflytte en kommune på en fleksjobordning, uden at man skal frygte, at ny kommune tager job og forsørgelsesgrundlag væk fra en!

 

Nu er klagen så blevet behandlet i Ankestyrelsen. Og Louise fik medhold i klagen.

 

Hun har ret til fleksjob, og Herning kommune skal udbetale sygedagpenge med tilbagevirkende kraft.

 

Herning kommune retter nu ind, og er samtidig ved at gøre Louises sag klar til, at den skal forelægges rehabiliteringsteamet med henblik på en førtidspension.

 

Men hvor ville jeg dog gerne have set, at Kommunen havde behandlet Louise ordentligt fra begyndelsen – og ikke havde udsat hende for den yderligere belastning, det nu engang er at få frataget sit fleksjob og sygedagpenge!

 

Det er uværdigt, uordentligt og fuldstændig uacceptabelt.

 

Marianne Stein

Forfatter, debattør, journaliststuderende og privatpraktiserende socialrådgiver

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top