HERNING KOMMUNE ER BLEVET SAT PÅ PLADS AF ANKESTYRELSEN – AFGØRELSE OMGJORT. 

Det er egentligt sjældent, at jeg har klager, der når til Ankestyrelsen. For ofte retter kommunerne op inden. Men i nogle få tilfælde går kommunen altså så langt, den vil – fordi den kan.

 

Sådan en kommune er Herning tydeligvis!

 

I 2022 flyttede Louise, som jeg vælger at kalde hende, til Herning Kommune og blev kort tid efter sygemeldt fra sit fleksjob på få timer om ugen.

 

Men Herning Kommune ville ikke godkende fleksjobansættelsen i moderens firma, som den tidligere kommune havde gjort. Louise overgik derfor til ledighedsydelse frem for sygedagpenge.

 

Herning Kommune var uden tvivl ude i en spare manøvre!

 

Jobcentret mente, at Louise i stedet skulle vurderes ift. tilskud til selvstændig virksomhed – selvom hun havde arbejdet under fem timer om ugen de sidste fire år. Hun var på ingen måde i målgruppe for tilskud til selvstændig virksomhed.

 

Jeg blev inddraget i Louises sag, og kommenterede først på partshøringen, og dernæst klagede jeg også over kommunens afgørelse – som den valgte at fastholde.

 

Helt ærligt det skal være trygt at fraflytte en kommune på en fleksjobordning, uden at man skal frygte, at ny kommune tager job og forsørgelsesgrundlag væk fra en!

 

Nu er klagen så blevet behandlet i Ankestyrelsen. Og Louise fik medhold i klagen.

 

Hun har ret til fleksjob, og Herning kommune skal udbetale sygedagpenge med tilbagevirkende kraft.

 

Herning kommune retter nu ind, og er samtidig ved at gøre Louises sag klar til, at den skal forelægges rehabiliteringsteamet med henblik på en førtidspension.

 

Men hvor ville jeg dog gerne have set, at Kommunen havde behandlet Louise ordentligt fra begyndelsen – og ikke havde udsat hende for den yderligere belastning, det nu engang er at få frataget sit fleksjob og sygedagpenge!

 

Det er uværdigt, uordentligt og fuldstændig uacceptabelt.

 

Marianne Stein

Forfatter, debattør, journaliststuderende og privatpraktiserende socialrådgiver

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

ENDNU EN KOMMUNE ER BLEVET SAT TIL VÆGS

Det er ganske enkelt svært at beskrive følelsen efter dagens møde, hvor jeg fik sat en kommune til vægs.   Men det føltes saftsuseme godt!   Mødet blev indledt med, at jobcentret gennemgik pjecen om pligt, sanktioner samt krav i et jobafklaringsforløb.   Hertil kunne jeg så spørge om, hvad der så til gengæld var

Læs mere »

SYGEMELDTE SKAL HAVE RO LIGESOM POLITIKERNE – DET KAN REDDE ARBEJDSEVNEN

Dette er en kronik bragt i Berlingske den 27. februar 2023. Af Marianne Stein, forfatter, debattør og privatpraktiserende socialrådgiver   “Politikernes beslutninger er lige så intimt, som det første kys.” Sådan formulerede den franske forfatter, Édouard Louis den politiske udvikling, i Deadline først på året.   Hans pointe er, at de politiske beslutninger har og

Læs mere »

SJUSK I JAMMERBUGT JOBCENTER KAN NU KOSTE EN SYG KVINDE HUS OG HJEM

Forleden havde Jammerbugt kommune jobcenter besøg af den nye beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen.   Ud fra kommunens facebookside fornemmer man stoltheden over det fine besøg.   Men om der er grund til at være stolt, kan diskuteres.   For jeg tror ikke, at beskæftigelsesministeren fik hele historien, om hvordan det går i jobcentret i Jammerbugt Kommune.

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Scroll to Top
error: Alert: Indholdet er beskyttet !!