HANNE ER FANGET I EGET HJEM – OG I KØBENHAVNS JOBCENTER

Jeg skrev lidt om Hannes situation i november 2022. Her kunne man læse, at Hanne fra København, der er diagnosticeret med ME, var blevet kontaktet af jobcentret 15 minutter inden mødet med rehabiliteringsteamet i eget hjem. 

 

Jobcentret aflyste mødet. 

 

Et rehabiliteringsmøde i eget hjem hører til sjældenthederne, og siger noget om sygdommens alvorlighed. Derfor var det planlagte mødet med teamet også med en forventning om, at Hanne ville blive indstillet til en førtidspension. 

 

Men sådan gik det ikke! 

 

Alt var ellers kørt i stilling. Sagen havde været drøftet med henholdsvis kvalitetskoordinator og en sundhedskoordinator(en læge) – og begge – og særligt sidstnævnte havde vurderet, at Klinisk Funktion kun var aktuelt, såfremt Hanne var i stand til at forlade sit hjem. Det var hun ikke, hvilket flere læger også havde dokumenteret.

 

Hanne har faktisk ikke haft mulighed for at forlade sit hjem siden september 2021. Dvs. 1. år og 8 mdr.! 

 

Hun var derfor også bevilliget en handicapbolig – såfremt hun fik sin førtidspension og dermed ville kunne få råd til boligen. 

 

Men 15 minutter inden mødet med rehabiliteringsteamet vurderer sundhedskoordinator, at Hanne måske fejler noget helt andet end ME. For det var jo et meget lavt funktionsniveau, og der kunne være tale om noget helt andet alvorligt – og betvivlede dermed de andre lægers diagnosticering og behandling. 

 

Og med aflysning af mødet endte sagen så i syltekrukken – trods sundhedskoordinator MEGET store bekymring for Hannes helbred! 

 

Sagen har det sidste halve år været forbi henholdsvis fagborgmester, Jens-Kristian Lütken, borgerrepræsentation, regionen, borgerrådgiveren – uden nogen som helst har ville tage ansvar og sørge for, at Hannes sag bliver ordentligt behandlet. Alle har travlt med at vaske hænder og tørre den af på hinanden. 

 

Lige nu afventer Hanne fx en undersøgelse fra en speciallæge i reumatologi – som ingen andre læger, andet end denne ene sundhedskoordinator, har fundet relevant eller nødvendigt! 

 

Således er et halvt år gået siden Hanne skulle have haft sin førtidspension – som også fik den konsekvens, at hun mistede retten til en handicapbolig. 

 

Hanne er derfor ikke kun fanget i sin lejlighed på 3. sal – men også i systemet! 

 

Tak til B.T der nu er gået ind i sagen. Tak til journalist, Matilde Søborg Svare, der i flere måneder har dækket “patienterne i mørket” om ME-patienter, der bliver dårligt behandlet i sundhedssystemet – og netop nomineret til en kravlingprisen (svarer til Cavlingprisen for journaliststuderende). 

 

Læs artiklen i B.T her

 

Kærligst 

Marianne Stein

Forfatter, debattør, journaliststuderende og privatpraktiserende socialrådgiver 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top