DENNE HER PERSON BØR VÆRE DIN BEDSTE VEN – I DIN JOBCENTERSAG

Det siges, at hunden er menneskets bedste ven.

Men hvem bør også være din bedste ven i din jobcentersag?

Svaret er kort; din praktiserende læge.

Hvorfor?

Fordi hvis ikke du har et godt, trygt og tillidsfuldt forhold til din læge, kan dette afspejle din sag. Det kan være fatalt for dig og dit videre forløb. Det har jeg desværre set alt for mange eksempler på fra min praksis, derfor bliver dette temaet for august måneds Kærlige Indspark.

Det er din læge, som skal skrive vigtige og helt afgørende attester om dit helbred, eventuelle skånehensyn og funktionsniveau. Det kræver, at din læge har et godt indblik i din situation, din lidelse, sygdom eller skade, og ikke mindst lytter til dig.

Desværre ser jeg, at én af årsagerne til at sygemeldte sidder alt for længe fast i jobcentrets trædemølle, er, fordi lægen ikke har beskrevet patientens helbred og skånehensyn godt nok. Det kan der være flere årsager til. En af årsagerne kan være, at du, som patient, ikke har inddraget din læge tilstrækkeligt i dit forløb.

Fejlen kan sagtens ligge alene hos lægen, men den kan også ligge hos dig – eller hos jer begge.

Det er derfor meget vigtigt, at DU har Førertrøjen på og har jævnlige opfølgninger med din læge, både under din sygemelding generelt, men også under eventuelle praktikforløb.

Lægen kan ikke afgøre, om du skal have forlænget dine sygedagpenge, om du skal have fleksjob eller førtidspension. Lægen kan alene beskrive dit helbred, skånehensyn og dit funktionsniveau.

Og her skal du være opmærksom.

For du kan ikke diktere hvad din læge skal skrive i de attester kommunen anmoder om. Attester er baseret på lægeskøn og en lægefaglig vurdering.

Men du kan gøre følgende, for at sikre dig at lægeattesten bliver så fyldestgørende som muligt.

  1. Hvis du har et dårligt og vanskeligt forhold til lægen, bør du kort og godt overveje lægeskift.
  2. Du bør have kontinuerlig kontakt og opfølgning med din læge, imens du er sygemeldt og under afklaring i jobcentret – herunder din eventuelle praktik.
  3. Du skal selv være meget tydelig i din beskrivelse af hvordan din sygdom påvirker dig. Du skal være helt ærlig og ikke “pakke noget ind”. Sig det som det er.
  4. Få en aftale med lægen om, at du evt. kan få attesten til gennemlæsning INDEN attesten sendes videre til kommunen. Er der faktuelle fejl, skal de rettes.
  5. Hold løbende øje med din journal på www.sundhed.dk

Husk derfor at have din læge med på HELE din Tour de Jobcenter.

Pøj pøj

Kærligst
Marianne Stein

 

Her kan du læse om, hvorfor det er vigtigt at have sin læge med på hele Tour de Jobcenterklik her

 

 

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

NÅR LÆGER FRARÅDER PRAKTIK, OG KØBENHAVNS JOBCENTER ER LIGEGLAD – MÅ MAN TA´ SAGEN I EGEN HÅND

Med en gennemarbejdet funktionsevnebeskrivelse, skarpe lægeattester og en fagkoordinators opbakning kunne rehabiliteringsteamet ikke komme udenom at indstille til en førtidspension, søgt på det foreliggende grundlag – UDEN praktik og Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator kritiserer i øvrigt Københavns jobcenter for ikke selv at have rejst sagen.     Kristian bliver sygemeldt fra sit fleksjob på 18 timer

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top