INGEN HAR DEN GULE FØRERTRØJE PÅ, UDEN AT MÅ TRÆDE HÅRDT I PEDALERNE – ISÆR NÅR DET ER OP AD BAKKE….

Jeg plejer at sige; Ta’ den Gule Førertrøje på – især når du har en sag i et jobcenter.

Ingen tvivl om at det er hårdt arbejde. Faktisk er det at være syg et krævende fuldtidsarbejde.

Det kræver derfor et stærkt helbred at være syg i Danmark.

I dag har flere af mine klienter oplevet, at det lige nu er hårdt op ad bakke.

De pågældende kommuner gør nemlig en dyd ud af at skrive afgørelser, om hvorfor de IKKE skal hjælpe deres borgere, eller stiller dem ultimatum; enten følger du vores plan, eller også må du klare dig selv….

Således har flere af mine klienter modtaget dårlige beskeder over e-boks i dag, fredag ( super etisk gjort, ikk).

En har fået afslag på fastholdelsesfleksjob, og må nu vinke farvel til sit arbejde, for at blive afklaret i en virksomhedspraktik eller flere virksomhedspraktikker….. og dermed udsigt til endnu flere år i systemet – oveni alle de år som allerede er gået.
Hvis ikke hun siger ja tak, må hun klare sig selv. Kommunens plan er, at hun skal vende tilbage til det ordinære arbejdsmarked – selvom alt dokumentation i sagen siger, at dette ikke er muligt.

En anden har i dag modtaget partshøring vedr. at kommunen vil stoppe jobafklaringsforløbet, fordi hun ikke har kunne møde op i rehab-teamet pga. den sygdom, som er årsagen til at hun er i jobafklaringsforløb.

Oveni er hun i dag også blevet orienteret om, at kommunen fastholder afgørelsen om sanktionering, fordi hun ikke kunne møde op til mødet på rehab-teamet, pga. den sygdom, som er årsagen, til at hendes sag skulle på teamet.

Sagen sendes nu videre til Ankestyrelsen, hvor sagen i x-antal måneder kan samle støv.

Det er i år ti år siden, jeg blev uddannet socialrådgiver.
Jeg blev ikke uddannet til jurist, læge, psykiater, psykolog men til socialrådgiver – for det gør man på socialrådgiveruddannelsen.

Da der er tale om en generalistuddannelse, lærte jeg derfor lidt om jura, lidt om psykiatri og lidt om psykologi – absolut ingenting om anatomi, fysiologi og sygdomslære. Men til gengæld RIGTIG meget om socialt arbejde hvor H.E.K.S – modellen var fundamentet. Den kunne jeg både forfra og bagfra og i søvne. For det er dét, vi skal kunne som SOCIALRÅDGIVER.

Helhedssyn
Etik
Kommunikation
Systematisk sagsarbejde

Men i dag ser jeg intet helhedssyn, etik, kommunikation eller systematisk sagsarbejde – og dermed socialt arbejde på jobcentrene.

Jeg ser derimod robotter, der mekanisk sender det ene medmenneske ud over kanten efter det andet – og henviser til deres “socialfaglig vurdering”.

Ingen af “mine” top seje kvinder har smidt førertrøjen, så nu samles der kræfter i denne weekend til en ny kamp – og tro mig, de pågældende kommuner får kamp.

Håber I vil heppe på dem sammen med mig.

Kærligst

Marianne Stein

Brug for en professionel Bisidder? Kontakt mig her

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top