JAMMERLIGE JAMMERBUGT: VI ER IKKE BANGE FOR AT TÆNKE ANDERLEDES OG GØRE DET PÅ JAMMERBUGTSK….

VI ER RISIKOVILLIGE….

Måske er du blandt de over 170.000, som så og læste mit opslag forleden vedrørende sagsbehandlingen i Jammerbugt kommune….

Nogen var helt målløse, for sådan kan et velfærdssamfund jo ikke behandle syge.

Andre har hørt lignende historier før…

Og så er der dem, som desværre selv har været udsat for tilsvarende umenneskelige sagsbehandling….

Det store spørgsmål er; hvordan kan det ske? – Særligt når jeg samtidig også i Jammerbugt kommune kan møde den søde, dygtige sagsbehandler.

Jeg bliver her optaget af kulturen i jobcentret, hvor jeg er bekymret for den forråelse, som muligvis er sneget sig ind ad bagdøren i takt med ledelsesmæssige retningslinjer, økonomiske besparelser, kassetænkning mv.

Forråelse er en udviklingsproces, hvor man i sin adfærd bliver mere og mere rå, brutal og ligegyldig i sine handlinger – og hvor disse handlinger retfærdiggøres. ”Det var også bedst for borgeren-agtigt”
Forråelse kan opstå på arbejdspladser, hvor medarbejderne også skal udføre arbejde, som strider imod deres værdier og faglighed….

Efter mit opslag forleden vedrørende Jammerbugt kommune, er jeg blevet gjort opmærksom på en stillingsannonce fra februar 2019, hvor Jammerbugt Kommune søger en ny fastholdelsesmedarbejder i deres sygedagpengeteam. Annoncen vækker bekymring hos mig…

Her lyder det blandt andet:

“I Jammerbugt Kommune er vi ikke bange for at tænke anderledes og gøre det på Jammerbugtsk. Det betyder, at vi er kendte for at turde gøre tingene anderledes, være risikovillige og nyskabende.”

I stillingsannoncen stilles der ikke krav om faglig og relevant uddannelse, kun at man har erfaring med området og har godt kendskab til arbejdsmarkedet og kan lide det virksomhedsvendte arbejde…

Hvad vil det så sige at gøre det på “JAMMERBUGTSK” og være “RISIKOVILLIG”

– Er det at udelukke relevante oplysninger fra borgernes sygedagpengesager?

– Er det at vurdere borgerne til ikke at være uarbejdsdygtige, selvom de er det?

– Er det, at de praktiserer en “går-den-så-går-den-metode”?

– Er det at man belønnes med is og bonusordninger eller andet for at lukke flest sygedagpengesager?

Og tilsvarende andre kommuner, har Jammerbugt mon også haft konsulenthjælp til at udvikle deres såkaldte “JAMMERBUGTSK-metode”? Evt. i et kursus hvor medarbejdere får redskaber til at vurdere om borgere “simulerer” og “overdriver” deres lidelser i sagsbehandlingen og dermed “snyder” sig til sociale ydelser…. (Hvilket IKKE er en opgave for en sagsbehandler at vurdere, om en borgers lidelse er korrekt eller ej. Det er kun en læges opgave.)

Jeg skal ikke kunne sige, hvad det vil sige at arbejde “JAMMERBUGTSK” og RISIKOVILLIG”, men med den erfaring jeg har med Jammerbugt kommune, så er jeg vitterligt bekymret.

 

Marianne Stein

 

Tidligere opslag kan læses her.

Jammerbugt kommunes tidligere stillingsannonce kan læses her.

Jeg kan endvidere anbefale Dorthe Birkmoses bog; Når gode mennesker handler ondt – om risiko for forråelse

Skal andre læse dette?
Del her

Facebook
Twitter
LinkedIn

Et kærligt indspark

bliv klædt på til din sag

#Mariannestein

Relaterede indlæg

UEGNET

I dag er det 20 år siden, at jeg blev HF-Student. 25 år gammel. Men bedre sent end aldrig – eller noget…   Vejen dertil var nu heller ikke lige til.   Faktisk lød afskedssalutten fra grundskolen, at jeg var vurderet uegnet til gymnasiet. Dog blev jeg heldigt nok vurderet til at have evner –

Læs mere »

SIG DET SOM DET ER – SORG SKAL VI IKKE SKAMME OS OVER

I sidste uge holdt jeg foredrag på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole, Vejle for en god flok af socialrådgivere- og sygeplejerskestuderende.   Aftalen for foredraget kom i stand dagene op til og dagene efter min fars død.   I bund og grund forestillede jeg mig, at jeg, på de fire uger, ville være helt tilbage. Så

Læs mere »

Deltag i debatten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top