Foredrag

Forråelse rammer sygemeldte

Mange tror, at lovgivning og regler beskytter borgerne. Men en del sygemeldte oplever derimod en barsk lovgivning, som forvaltes i et system præget af forråelse og mistillid. 

Sådan lød budskabet fra socialrådgiver Marianne Stein, da hun tirsdag den 22. marts holdt oplæg for ca. 40 medlemmer hos HK-Nordjylland i Aalborg.

Kirsten

“Det var en god og inspirerende aften. Nye inputs og læring. Dét er altid godt.”

Pernille

Tak for en spændende aften.  På med førertrøjen – den tog jeg bogstaveligt.
Jeg gik direkte hjem og skrev en mail til min jobkonsulent, hvori jeg udtrykte, hvad jeg har brug for .”

Susanne

“Kan kun tilslutte mig det var en fantastisk givende aften. Nye input. Føler mig virkelig klar til at hoppe i Den Gule Føretrøje.”

Dorte

Jeg er så glad og taknemmelig for, at jeg læste om hendes foredrag. 

Marianne Stein får den største anbefaling herfra. Marianne hjalp mig med mine muligheder i forhold til at sige stop til jobcentret. 

Efter at have været delvist sygemeldt i 1,5 år med whiplash efter en ulykke i juli 2020 læste jeg om Mariannes foredrag ved HK Nordjylland. Ved foredraget ”Sådan en er jeg jo ikke” fortalte Marianne Stein om hendes møde med jobcenteret, da hun var sygemeldt og hvordan hun kom til at stå uden indtægt i mange måneder fordi systemet fejlede. Der tænkte jeg bare, den situation skal jeg bare ikke stå i, for det ville betyde at vi skulle sælge vores hus, som vi lige før min ulykke havde købt og renoveret.

Før foredraget havde jeg læst Mariannes bog som virkelig gav mig indblik i, at man er nødt til at tage sin sag lidt i egen hånd, så man ikke bliver ”kørt over” af jobcenteret.

Marianne Stein fortalte om fastholdelses flexjob (som jeg aldrig havde hørt om før), og da jeg jo var heldig stadig at have mit job, tænkte jeg bare, at det var vejen frem for mig.

Jeg bookede en samtale med Marianne, hvor vi talte min sag igennem og om hun mente at kunne hjælpe mig. Marianne mente helt klart også, at et fastholdelses flexjob var fremtiden for mig. 

Den 16. juni 2022 fik jeg tilkendt fastholdelses flexjob på 18 timer. Og nu her en måned efter sidder jeg bare og tænker, at dette ville aldrig være sket så hurtigt, hvis ikke det var for den hjælp, jeg fik af Marianne Stein. Jeg er så glad og taknemmelig for, at jeg læste om hendes foredrag, og for at jeg derefter kontaktede Marianne for at få hjælp til min sag.

Dorte 

Flexjobber

Scroll to Top